luni, 18 iunie 2012

Valencia : o singura zona DRS !



Oficialii de la FIA au decis ca piloţii să aibă la dispoziţie o singură zonă de depăşire DRS în cursa de la Valencia, în ciuda faptului că depăşirile sunt aproape imposibile.
Circuitul stradal de la Valencia care găzduieşte din 2008 Marele Premiu al Europei este unul dintre cele mai sărace în oportunităţi de depăşire. Acesta a fost principalul motivul pentru care anul trecut au existat două zone de depăşire pentru sistemul DRS, situate pe scurtele linii drepte de după ieşirea din virajele 11 şi, respectiv, 16.
Eficienţa acestui regulament a fost însă aproape nulă, iar pentru ediţia din acest an forul mondial a decis să păstreze doar zona de depăşire de după ieşirea din virajul 11.
În acest context, este de aşteptat ca Valencia să devină cursa cu cele mai puţine depăşiri din acest sezon, din acest punct de vedere putând fi asemănat cu cel de la Monaco.
De altfel, majoritatea piloţilor au admis că rezultatele obţinute în calificări vor fi esenţiale pentru obţinerea unei performanţe majore în cursă, o astfel de predicţie fiind oferita inclusiv de reprezentaţii Pirelli, furnizorul de pneuri din Marele Circ.
Via | GPUpdate ; http://www.automarket.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu