luni, 18 iunie 2012

Pirelli : "Shumacher poate castiga la Valencia" !



Producatorul de pneuri Pirelli anticipează că Schumacher poate câştiga cursa din Spania datorită performanţei obţinute în calificările de la Monte Carlo.
 
Germanul a obţinut pole position-ul în Marele Premiu al statului Monaco, însă nu a putut pleca de pe prima poziţie a grilei de start din cauza unei penalizări.
Totuşi, în opinia oficialilor Pirelli, performanţa sa din Principat reprezintă un bun indiciu pentru rezultatele pe care le poate obţine pe circuitul stradal de la Valencia la sfârşitul acestei săptămâni.
Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al producătorului italian, îi invită pe împătimiţii pariurilor să mizeze pe un pole position şi pe o victorie a septuplului campion mondial în portul spaniol.

"Cred că (la Valencia) trebuie să te uiţi la cineva precum Michael Schumacher că va obţine pole position. Probabil că ar fi câştigat la Monaco dacă nu ar fi fost penalizat, aşa că de ce nu ar face asta la Valencia? Schumacher la Valencia, acolo ar trebui să meargă banii", a declarat britanicul pentru publicaţia Autosport.
Nu la fel de surprinzătoare este declaraţia potrivit căreia rezultatele din calificări vor decide în bună măsură performanţele din cursă, în condiţiile în care oportunităţile de depăşire sunt limitate pe circuitul stradal.
"Ştim că Valencia este un circuit dificil pentru a crea o cursă interesantă. Este dificil de depăşit şi are multe elemente similare cu Monaco din acest punct de vedere. Sigur, temperaturile vor fi ridicate şi vom furniza pneuri soft şi medium, aşa că ar trebui să avem o degradare mai scăzută. Nu va fi provocarea pe care am avut-o în Canada, cu pneurile supersoft care au fost forţate la limită, şi de aceea poziţia pe circuit va fi crucială. Trebuie să fii bun în calificări la Valencia", a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu