joi, 14 iunie 2012

Pirelli vrea sa produca mai multe pneuri pentru 2012 !

Producatorul de anvelope Pirelli a dezvăluit că intenţionează să ofere mai multe specificaţii de pneuri în sezonul 2013, plus un tip de pneu special pentru calificări.
Pirelli a venit în această săptămână cu o nouă propunere privind anvelopele pe care le va furniza în sezonul următor al Formulei 1.
Ideea unei anvelope speciale pentru calificări rămâne în picioare, însă la aceasta se adaugă şi propunerea de a mări numărul de specificaţii de pneuri pentru cursă.
Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli, justifică propunerea prin faptul că cele patru tipuri de pneuri oferite în prezent sunt prea puţine comparativ cu caracteristicile celor 20 de circuite din calendarul competiţional.

"Vrem să facem câteva schimbări, probabil în privinţa structurii pneurilor şi posibil şi în cazul compoziţiilor. Poate şi un pneu pentru calificări. Poate vom cere inclusiv să avem mai multe compoziţii pentru a putea adapta un pic mai bine spectacolul pentru fiecare circuit. Patru compoziţii pentru 20 de circuite este o provocare majoră", a declarat britanicul pentru un post de radio din Canada.
Ideea unei a cincea compoziţii pentru pneuri este sprijinită inclusiv de pilotul de teste Jaime Alguersuari, care admite însă ca Pirelli nu a luat încă nicio decizie finală în acest sens.
"Aceasta poate fi o opţiune. Nimic nu este încă confirmat, pentru că încă mai avem multe de testat. Am efectuat deja un test şi avem câteva concluzii bune, dar mai urmează multe lucruri şi mai avem mult de muncă. Ne vom spune opiniile anul viitor. Iar pentru mine este grozav pentru că am şansa să cunosc un produs pe care nu-l ştie nimeni. Pentru mine, asta este fantastic", a declarat fostul pilot al Scuderiei Toro Rosso.
Via | ESPNF1 ; http://www.automarket.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu