marți, 5 iunie 2012

Piloţii vor avea la dispoziţie o singură zonă de depăşire DRS in Canada!

FIA a anunţat că în Marele Premiu al Canadei va exista o singură zonă de depăşire DRS, pe lunga linie dreaptă care precede ultimul viraj al circuitului de la Montreal.
 
Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat regulamentul sistemului Drag Reduction System (DRS) pentru Marele Premiu al Canadei de la sfârşitul acestei săptămâni.
Astfel, în cursa de duminică, piloţii vor avea la dispoziţie o singură zonă de depăşire DRS, care a fost amplasată pe linia dreaptă care precede intrarea în ultimul viraj al circuitului de la Montreal. Lungimea zonei de activare pentru DRS va fi de 600 de metri, iar punctul de detecţie a fost stabilit pentru virajul 10.
Regulamentul DRS este semnificativ schimbat comparativ cu anul trecut, când a existat şi o a doua zonă DRS pe linia de start-sosire care a folosit acelaşi punct de detecţie din virajul 10. Decizia respectivă a fost critică de piloţi, întrucât un pilot care depăşea pe prima zonă DRS putea activa acest sistem şi pe a doua zonă şi obţinea astfel un avantaj suplimentar, întrucât efectuase deja depăşirea.
În plus, comparativ cu anul trecut, zona de activare pentru DRS este cu 50 de metri mai scurtă, întrucât FIA a constatat că depăşirile de anul trecut au fost foarte uşor de efectuat.
Via | FIA ; http://www.automarket.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu