vineri, 8 iunie 2012

"De 10 ani nu a mai fost o femeie pilot in Formula1"!

 Susie Wolff , noul pilot de teste de la Williams , se aşteaptă ca în următorii zece ani sa avem pe grila de start a Formulei 1 si o femeie , explicând "tenditele în sporturile cu motor" se schimbă încet şi  permit femeilor să progreseze în continuare.  Doar cinci femei au cochetat cu un Grand Prix in trecut, in timp ce doar doua au început de fapt o cursă. Lella Lombardi este cel mai important nume dintre acestea, după ce a terminat pe locul al saselea in Marele Premiu al Spaniei din 1975.
 "Eu cred că se va întâmpla mai devreme, mai degrabă decât mai târziu", Wolff a declarat pentru BBC Sport in ceea ce priveste faptul ca o femeie sa devina pilot full-time in Formula 1. "Categoric se va intampla în următorul deceniu. Există potential în motorsport, dar cred că este lent în schimbare şi chiar este o sansa buna pentru femei ca sa se afirme."


 "Ar fi nevoie de un act de incredere major pentru una din echipele de Formula1 ca sa acorde un volan unei femei . Multe persoane din cadrul F1 ar dori să se întâmple asta . După prima femeie care va accesa Formula 1, atunci cred că se va deschide o serie de posibilitati si pentru altele sa profite de acest lucru." "Visul meu este Formula1, eu sunt pe această cale acum cu echipa Williams , si că este un vis devenit realitate. Acum am sa trag tare pentru a vedea pana unde pot merge cu acest vis."
 Seria GP3 , care este principalul furnizor de tineri piloti pentru seris GP2 , este un exemplu elocvent pentru spusele pilotului de teste Williams Susie Wolff . Britanica Alice Powell , Carmen Jorda din Spania şi  italianca Vicky Piria concureaza in perzent in aceasta serie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu