joi, 31 mai 2012

Jean Todt despre Schumacher : "Ceea ce nu va fi uitat niciodată este că a câştigat de şapte ori titlul mondial"


Todt: "Nimeni nu va uita că Schumacher este septuplu campion mondial"

Francezul Jean Todt consideră că Michael Schumacher va rămâne în amintirea fanilor drept septuplu campion mondial, indiferent de rezultatele pe care le obţine acum.
 
Presa internaţională speculează faptul că Michael Schumacher s-ar putea retrage din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon, în urma rezultatelor mai puţin convingătoare obţinute în acei doi ani şi jumătate de la revenirea în competiţie.
Chiar dacă în calificări a înregistrat constant rezultate promiţătoare, inclusiv un pole position la Monaco anulat de o penalizare, pilotul echipei Mercedes a fost trădat în curse de numeroase probleme tehnice, dar a avut de suferit şi din cauza unor incidente neprevazute.
O parte a presei consideră că astfel de evoluţii îi strică reputaţia, însă preşedintele FIA Jean Todt crede că Schumacher va rămâne cunoscut pentru cele şapte titluri mondiale cucerite în perioada 1994 - 2004.
"Oamenii trăiesc în fiecare zi pentru ştirile din presă şi în fiecare zi apare ceva nou. La început, Schumacher a fost desfiinţat, iar apoi a lăsat senzaţia că şi-a îmbunătăţit prestaţiile. Într-o zi va fi uitat complet, dar ceea ce nu va fi uitat niciodată este că a câştigat de şapte ori titlul mondial", a declarat francezul într-un interviu acordat jurnalistului Peter Windsor.
Todt a dezvăluit şi intenţiile pe care FIA le are cu noua comisie înfiinţată pentru competiţiile de monoposturi. Astfel, principalul obiectiv este reducerea dramatică a numărului de competiţii inferioare de monoposturi, astfel încât drumul pe care trebuie să-l parcurgă un pilot pentru a ajunge din karting în Formula 1 să fie mai scurt, mai ieftin şi mai simplu.
"Pe hârtie este foarte simplu: karting, Formula 4, Formula 3, Formula 2, Formula 1. Problema este să analizăm situaţia şi să vedem cum putem obţine asta şi cu cine putem reuşi. În opinia mea, în acest moment sunt prea multe categorii de competiţii pentru monoposturi. Iar sporturile cu motor sunt prea scumpe şi trebuie să rezolvăm asta. Apoi vom ajunge la o concluzie şi vom trasa un plan. Dar este prea devreme pentru asta", a mai precizat el.
Via | Peter Windsor ; http://www.automarket.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu