joi, 31 mai 2012

Alain Prost : "Sezonul lui Alonso este un exemplu de parcurs constant"!

Prost: "Alonso poate câştiga titlul chiar dacă nu are cea mai bună maşină"
Fostul pilot de Formula 1 , Alain Prost , consideră că Fernando Alonso este capabil să câştige campionatul mondial chiar dacă nu are cel mai bun monopost, însă crede că  Button este favorit să pună mâna pe trofeu.
 
Fernando Alonso a devenit lider în clasamentul general la finalul Marelui Premiu din Monaco, în ciuda faptului că Scuderia Ferrari nu a avut un monopost competitiv în primele curse ale sezonului.
În opinia lui Alain Prost, această performanţă este rezultatul unui parcurs constant în acest an, element crucial în obţinerea titlului de campion.
"Sezonul lui Alonso este un exemplu de parcurs constant, întotdeauna a forţat şi întotdeauna a fost acolo. Chiar şi când masina nu a fost atât de bună la începutul sezonului, a profitat de orice oportunitate. A terminat în puncte şi în mod obişnuit asta te ajută să câştigi titlul chiar dacă maşina poate că nu este cea mai bună. Alonso este expert la asta. Iar ceilalţi piloţi ştiu că Alonso pilotează în acest fel", a declarat francezul.
În ciuda aprecierilor pentru pilotul Scuderiei Ferrari, Alain Prost consideră că Jenson Button rămâne principalul favorit la titlul mondial în acest sezon, în primul rând datorită modului în care gestionează pneurile, unul dintre cele mai fierbinţi subiecte în acest an.
"Înainte de prima cursă am spus că ar putea fi titlul lui Button datorită pneurilor. Astăzi nu ştiu, dar să zicem din nou Button, pentru că este pilotul mai constant pe parcursul anului. Îmi place atitudinea sa, îmi place cum stă în monopost şi în afara lui", a adăugat el.
Nu în ultimul rând, Prost anticipează o potenţială surpriza din partea lui Kimi Raikkonen, care a fost de două ori aproape să câştige o cursă în acest sezon.
"Îmi place de el pentru că cel puţin nu joacă un joc sau un rol. Îl ştim cu toţii, dar atitudinea lui pozitivă şi modul în care pilotează nu sunt rele deloc. Este chiar impresionant. Ar putea fi o surpriză în acest an", a mai precizat el.
Via | F1Pulse ; http://www.automarket.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu