luni, 14 mai 2012

Alonso : "Am avut puţin ghinion"

Alonso: "Blocajul lui Pic m-ar fi putut costa victorie"

Piotul Scuderiei Ferrari , Fernando Alonso consideră că este posibil ca timpul pierdut în spatele lui Charles Pic să-l fi costat victoria în cursa de la Barcelona.
 
Plecat de pe locul al doilea al grilei de start, Fernando Alonso a devenit liderul cursei de la Barcelona după ce l-a depăşit pe Pastor Maldonado, însă a pierdut poziţia de lider după a doua serie de intrări la boxe.
Una dintre explicaţii este că pilotul Scuderiei Ferrari a intrat la boxe cu două tururi mai târziu decât Maldonado, iar în acel moment a fost blocat în spatele lui Charles Pic. Pilotul echipei Marussia a fost ulterior penalizat pentru că nu i-a făcut loc spaniolului suficient de repede, însă Alonso nu exclude varianta ca acest eveniment să fi schimbat soarta cursei.
"Am avut puţin ghinion. A fost un monopost Marussia care a fost penalizat, ceea ce nu reprezintă o soluţie, dar poate că oamenii vor începe să înţeleagă că trebuie să respecte regulile, iar duminică nu s-a întâmplat aşa şi au fost penalizaţi. Dar poate că penalizarea nu este suficientă pentru că ne-ar fi putut costa victoria", a declarat el.
În urma rezultatului din Spania, Alonso este la egalitate de puncte cu Sebastian Vettel pe prima poziţie a clasamentului, însă insistă că Ferrari nu deţine încă un monopost capabil să câştige curse pe orice circuit.
"Când vom fi pe primul şi al doilea loc în calificări şi pe primele două locuri în campionat atunci vom avea cel mai bun monopost. Consistenţa şi abilitatea de a dezvolta sunt importante pentru că două zecimi pot însemna şase sau şapte poziţii. Dar ce putem spune este că am avut cel mai dificil start de campionat cu un monopost care nu a fost deloc competitiv, iar după un sfert de campionat suntem la conducere cu Vettel, aşa că trebuie să fim mândri de poziţia noastră. Poate nu la fel de mândri de pachetul competitiv, dar muncim în această direcţie", a mai precizat el.
Sursa : www.automarket.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu