luni, 9 aprilie 2012

Brawn : Super DRS - dificil de gestionat pentru rivali !

Ross Brawn neagă că "Super DRS-ul" inventat de Mercedes este greu de produs, dar insistă asupra faptului că duplicarea un astfel de sistem nu este usor de realizat de catre inginerii echipelor rivale. Ideea a generat multe dezbateri  între adversari şi organismul de conducere FIA din cadrul Formulei 1 , care a declarat sistemul de mai multe ori ca fiind perfect legal .  Desi regulamentul tehnic actual nu prevede faptul ca un monopost poate avea elemente aerodinamice actionate de catre pilot , cei de la Mercedes au profitat inteligent de o lacuna a regulamentului in sensul ca au realizat un sistem f-duct care permite generarea de flux de aer pe aripa din spate , flux de aer ce este captat in zona aripii din fata si condus spre aripa din spate pe toata lungimea monopostului , atunci cand DRS-ul (de altfel realizat complet regulamentar) este deschis . Mai multi constructori au incercat sa copieze acest sistem insa , in prealabil , acestia au incercat sa forteze FIA sa interzica acest element tehnic de mai multe ori .
"Opozitia este atat de acerba tocmai pentru faptul ca este foarte greu de realizat " , a explicat Brawn pentru BBC Sport . "Este un sistem ieftin si simplu insa este foarte greu de implementat daca el nu face parte integranta din monopost . Din aceasta cauza adversarii nostrii sunt atat de frustrati ."
"Oamenii vorbesc despre costul imens, dar nu există nici un cost imens. Există o serie de conducte de carbon care produc un efect de sol .Omul de pe stradă ar spune sunt investitii enorme, insa aici discutam de cateva mii de lire sterline . Dar beneficiul pe care l-am realizat este ca ne-am gandit cum sa introducem in monopost aceste sistem si acest lucru nu prea le pica bine celor care nu au facut asta . "
Ca urmare a acestui sistem "Super DRS" , Mercedes s-a bucurat de rezultate buna la inceputul acestui sezon , cu Michael Schumacher obtinand cea mai buna performanta a lor si anume locul al treilea pe grila de start a marelui premiu de Formula1 din Malaysia . Cu toate cestea din cauza unui ritm lent de cursa si cumulat cu alte probleme imprevizibile ce au aparut in cursa , cei de la Mercedes nu au reusit pana acum sa obtina decat un singur punct in campionat .
Sursa : http://www.gpupdate.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu