marți, 10 aprilie 2012

PROGNOZA METEO pentru Marele Premiu al Chinei

Calificările şi cursa din China ar putea fi afectate de ploaie

Marele Premiu al Chinei riscă să fie afectat de ploaie, însă cantitatea de precipitaţii va fi semnificativ mai mică decât în Malaysia.
 
Ploaia ar putea juca un rol decisiv şi în Marele Premiu al Chinei de la sfârşitul acestei săptămâni, în cazul în care primele informaţii de natură meteo se vor concretiza.
Primele informaţii dezvăluite de meteorologici indică faptul că cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri se vor desfăşura pe un circuit uscat, însă ploaia şi-ar putea face apariţia în prima parte a zilei de sâmbătă.
Într-o astfel de situaţie, ultima sesiune de antrenamente şi calificările se vor desfăşura pe un circuit umed aflat într-un proces de uscare, însă pista va deveni cu greu disponibilă pneurilor slick în condiţiile în care temperatura maximă nu va depăşi 12 grade.
O nouă rafală de ploaie este aşteptată duminică până la orele prânzului, astfel că există şanse mari ca şi cursa de duminică să înceapă pe un circuit umed. De data aceasta, temperatura va urca până la 18 grade, ceea ce va favoriza uscarea mai rapidă a circuitului.
Totuşi, cantităţile de precipitaţii vor fi semnificativ mai reduse decât cele din Marele Premiu al Malaysiei, care a fost întrerupt timp de aproximativ o oră.
Ferrari ar putea fi principala beneficiară a unor astfel de condiţii meteo, întrucât monopostul F2012 este mai bine adaptat pentru ploaie decât cele ale rivalilor de la Red Bull sau McLaren, lucru demonstrat de victoria obţinută de Fernando Alonso la Sepang.

Surse : www.automarket.ro ;  SkySport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu