marți, 1 martie 2011

Ecclestone propune stropirea artificială a circuitelor pe parcursul curselor

Bossul Formulei 1 susţine că stropirea artificială cu apă a circuitelor în timpul curselor ar îmbunătăţi semnificativ numărul de depăşiri şi, implicit, spectacolul.
Bernie Ecclestone a venit cu o nouă propunere pentru îmbunătăţirea spectacolului în Formula 1.
Pe lângă insistenta cu care doreşte să înlocuiască punctele cu medalii, el crede că Formula 1 ar avea numai de câştigat dacă circuitele ar fi stropite artificial cu apă în timpul curselor, întrucât toate cursele pe ploaie desfăşurate în ultimii ani au fost pline de spectacol şi rezultate imprevizibile.
"Priviţi ce curse avem acum. Depăşirile sunt aproape imposibile pe uscat pentru că există o singură traiectorie ideală pentru viteză maximă din cauza gumei de pe circuit. Întotdeauna am avut cele mai interesante curse pe circuit umed, aşa că hai să facem sa plouă. Există un număr de circuite pe care le putem uda artificial şi ar fi uşor să avem astfel de sisteme pe mai multe circuite. De ce să nu "plouă" în timpul curselor pentru 20 de minute sau 10 tururi? Poate cu un avertisment de două minute înainte. Suspansul ar fi garantat şi ar fi acelaşi lucru pentru toţi", a declarat britanicul în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.
Circuitul din Abu Dhabi a experimentat o astfel de soluţie în cadrul unei sesiuni de teste efectuate de Pirelli pentru evaluarea pneurilor de ploaie. Soluţia a fost însă una rudimentară, în care circuitul a fost stropit cu ajutorul unei cisterne. În schimb, udarea pistei în timpul cursei ar necesita un sistem de irigaţii pe toată lungimea unui tur de pistă, iar acest lucru ar determina creşterea costurilor pentru organizatori.
Via | Formula1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu