luni, 25 octombrie 2010

Alonso: "Red Bull rămâne favorită la titlu"

Spaniolul Fernando Alonso consideră că echipa Red Bull rămâne principala favorita la titlu, deşi a preluat conducerea clasamentului după victoria din Coreea de Sud.
Fernando Alonso a preluat conducerea clasamentului general cu numai două curse înainte de final, în urma victoriei obţinute duminică in marele premiu al Koreei.
Succesul i-a revenit însă după abandonurile succesive suferite de cei doi piloţi care au plecat din faţa sa de pe grila de start, Mark Webber şi Sebastian Vettel, iar spaniolul admite că a avut parte de noroc. Pe de altă parte, acesta consideră că Red Bull Racing rămâne principala favorita la trofeu, sugerând că echipa austriacă beneficiază de un monopost mai rapid.
"Evident, aceste (n.r - abandonuri) au fost de mare ajutor pentru şansele noastre la titlu, dar norocul demonstrează că Formula 1 nu este doar matematică. Acum mai sunt 50 de puncte în joc, iar Red Bull este încă favorită, dar vom continua să facem tot ce putem şi să terminăm întotdeauna pe podium. Maşina s-a îmbunătăţit foarte mult în a doua jumătate a sezonului datorită update-urilor. Poate că am obţinut mai mult decât ne aşteptam, dar ştim că situaţia se poate schimba de la un weekend la altul. Totuşi, echipa merită pe deplin aceste rezultate şi visul meu este că toată lumea să fie fericită", a declarat spaniolul în cadrul unui comunicat de presă.
Coechipierul său Felipe Massa a terminat cursa pe locul 3, contribuind la micşorarea diferenţei pe care Ferrari o are de recuperat în clasamentul constructorilor în faţa celor de la Red Bull şi McLaren.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu