luni, 20 aprilie 2015

Raikkonen anticipează că echipa sa va obţine şi alte victorii în acest sezon !

 Finlandezul Kimi Raikkonen a reusit sa obţină locul doi în Marele Premiu al Bahrainului după ce a optat pentru o strategie diferită, cu un al doilea stint cu anvelope medium urmat de un stint final cu cauciucuri soft care i-a permis să-l depăşească pe Nico Rosberg. Pilotul  Ferrari este mulţumit de evoluţia sa şi anticipează că echipa va obţine şi alte victorii în acest sezon după cea a lui Sebastian Vettel din Malaysia.
Raikkonen


"Am avut o viteză decentă, cred că trebuie doar să muncim şi să îmbunătăţim întregul pachet. Sunt sigur că vom ajunge acolo şi putem lupta în fiecare weekend. Sunt foarte mulţumit de echipă şi cred că puţini se aşteptau să fim în această poziţie acum. Vom începe să câştigăm mai multe curse. Trebuie să avem răbdare şi să facem aceeaşi treabă pe care am făcut-o şi până acum", a declarat el.
Una dintre ipotezele apărute după cursă este că Raikkonen ar fi avut şanse să-l învingă şi pe Lewis Hamilton dacă ar fi efectuat mai devreme ultima intrare la boxe pentru echiparea cu pneuri soft. James Allison, directorul tehnic al Scuderiei, crede însă că echipa a adoptat strategia ideală. "Cred că am efectuat opririle aşa cum trebuie pentru strategia soft-medium-soft şi i-am oferit cea mai bună şansă să atace la finalul cursei. Ritmul său a fost bun cu ambele tipuri de pneuri şi a fost capabil să lupte la final pentru că în stintul de mijloc cu pneuri medium nu a pierdut timp în faţa celor cu pneuri soft", a precizat britanicul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu