marți, 17 februarie 2015

Echipele au respins categoric noile modificari ale regulamentului din sezonul 2015!

Comisia din Formula 1 s-a intalnit ieri la Geneva sa discute despre eventualele schimbari de regulament care aveau in vedere marirea dimensiunii pneurilor, latirea monoposturilor dar si unele schimbari in ceea ce priveste forma monoposturilor. Pentru a putea fi adoptate, schimbările ar fi trebuit să fie votate cu majoritate simplă, însă publicaţia britanică Autosport susţine că mai multe echipe s-au împotrivit acestui plan.
Echipele


În acest context, este puţin probabil ca regulamentul tehnic să mai poată fi modificat pentru sezonul 2016. Conform noului statut FIA, modificările de regulament trebuie aprobate cu majoritate simplă până cel târziu în ziua de 1 martie a anului anterior şi în unanimitate după această dată, însă este greu de crezut că toate echipele vor fi de acord cu propunerile.
Mai multe echipe au votat împotrivă deoarece doresc că modificările să fie adoptate în 2017, simultan cu planurile pentru creşterea puterii motoarelor la 1000 de cai putere. Totuşi, nici această soluţie nu este văzută favorabil de toţi cei implicaţi în Formula 1, după ce Renault şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la costurile pe care le presupune modificarea motoarelor.
Ferrari a prezentat marţi propria viziune asupra modului în care ar trebui să arate monoposturile de Formula 1 fără o schimbare radicală a regulamentului tehnic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu