duminică, 4 ianuarie 2015

FIA permite dezvoltarea motoarelor in 2015 !

Federatia Internationala de Automobilism (F.I.A.) a anuntat ca dezvoltarea motoarelor pe parcursul sezonului 2015 va fi permisa. Spre finalul sezonului trecut, furnizori de motoare precum Ferrari si Renault au facut presiuni asupra FIA pentru a permite implementarea unor update-uri la motoare pe parcursul sezonului, dorind astfel sa se renunte la regula conform careia modificarile trebuie facute pana la o anumita data.
FIA

S-a gasit o portita in regulament, faptul ca legea nu stipuleaza exact ca motoarele trebuie sa fie omologate pentru prima cursa a sezonului.
Directorul tehnic al celor de la Ferrari, James Allison, a adus in discutie aceasta hiba a regulamentului in cadrul unei intalniri intre echipe si FIA in timpul Marelui Premiu de la Abu Dhabi in care s-a discutat despre reglementarile de ordin tehnic. O discutie similara a avut loc si inainte de Craciun in cadrul unei intalniri a Strategy Group.
Doar Mercedes, Ferrari si Renault vor putea aduce modificari motoarelor pe parcusul acestui an deoarece Honda nu va avea aceasta posibilitate din cauza faptului ca este un furnizor nou intrat in Formula 1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu