joi, 11 decembrie 2014

McLaren a anuntat linia de piloti pentru sezonul 2015 !

McLaren a prezentat joi în cadrul unui eveniment de presă organizat la sediul de la Woking linia completă de piloţi pentru sezonul 2015. Informaţiile vehiculate în presa britanică încă din noaptea de miercuri spre joi au devenit realitate după ce echipa britanică a dezvăluit revenirea lui Fernando Alonso şi continuarea parteneriatului cu Jenson Button, în timp ce Kevin Magnussen va rămâne în cadrul echipei în calitate de pilot de teste şi de rezervă.
Alonso revine la McLaren


Alonso va reveni la echipa pentru care a concurat în sezonul 2007 şi admite că McLaren va avea nevoie de timp pentru a lupta pentru titlurile mondiale în cadrul noului parteneriat tehnic cu Honda, noul furnizor de motoare al team-ului. In plus, dublul campion mondial a dezvăluit că a fost contactat în premieră cu mai mult de un an în urmă si a a refuzat numeroase alte oferte.
"Mă alătur acestui proiect cu entuziasm şi determinare şi ştiu că am putea avea nevoie de ceva timp pentru a obţine rezultatele pe care le vrem, ceea ce nu reprezintă o problemă pentru mine. În ultimul an am primit mai multe oferte tentante, dar cu mai mult de un an în urma McLaren Honda m-a contactat şi mi-a cerut să fac parte din revenirea parteneriatului lor", a declarat spaniolul.  McLaren nu a menţionat durata contractului lui Alonso, însă presa internaţională a relatat anterior că înţelegerea este valabilă pentru două sezoane cu opţiune de prelungire pentru încă un an. Totuşi, spaniolul beneficiază de o clauză prin care va putea rezilia unilateral înţelegerea chiar la sfârşitul anului viitor, în cazul în care McLaren nu va obţinute anumite performante menţionate în acord. În plus, se vehiculează că Alonso va deveni cel mai bine plătit pilot din istoria Formulei 1, cu un contract estimat la 38 de milioane de euro pe sezon.

Button, entuziasmat să lucreze din nou cu Honda

La rândul său, Button este încântat că a primit oportunitatea de a rămâne în Formula 1 pentru încă un sezon. Britanicul sugerează că alegerea s-a datorat într-o bună măsură şi faptului că ştie modul în care lucrează Honda, întrucât a concurat pentru echipa de uzină a constructorului japonez în perioada 2003-2008, interval de timp în care a obţinut şi o victorie pe ploaie în Marele Premiu al Ungariei din 2006. "Sunt extrem de entuziasmat să mă îmbarc în cel de-al 16-lea meu sezon în Formula 1 şi în al şaselea sezon pentru McLaren. La fel ca Alonso, sunt sigur că McLaren şi Honda vor obţine lucruri minunate împreună şi simt că împreună vom munci pentru a crea o echipă învingătoare. Îi cunosc foarte bine pe băieţii de la Honda, întrucât am concurat cu monoposturi de Formula 1 propulsate de motoarele lor din 2003 până în 2008. Am un respect uriaş pentru ei şi promit să dau 100% pentru a avea succes în parteneriatul cu McLaren", a precizat britanicul.
Conform aşteptărilor, contractul lui Button este valabil doar pentru sezonul 2015, astfel că nu este exclus ca britanicul să fie înlocuit în 2016 chiar de Magnussen. În 2014, Button a avut un salariu de circa 15 milioane de euro, însă presa britanica susţine că a acceptat reducerea acestuia la jumătate pentru a rămâne în cadrul echipei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu