joi, 26 iunie 2014

Raikkonen : "Dacă rezolvăm partea frontală a monopostului pierdem spatele " !

Kimi Raikkonen a părăsit Lotus după două sezoane în care a obţinut câte o victorie şi a revenit la Scuderia Ferrari cu scopul de a lupta pentru titlul mondial, însă nu a reuşit să impresioneze şi a ocupat cel mult locul şapte în prima parte a anului.În condiţiile în care rezultatele sale contrastează puternic cu cele obţinute de coechipierul său Fernando Alonso, finlandezul afirmă că o combinaţie de factori, generată în principal de lipsa de tracţiune a monopostului şi pneurile de compoziţie mai dură furnizate de Pirelli comparativ cu anul trecut, reprezintă principala cauză a dificultăţilor sale.
Raikkonen


"Este vorba despre modul în care se comportă monopostul şi de ceea ce prefer eu, de modul în care funcţionează pneurile. Este o combinaţie de factori. Avem mult de muncă la monopost, ne lipseşte tracţiunea şi avem o lipsă de aderenţă pe partea mecanică. Dacă rezolvăm partea frontală a monopostului pierdem spatele. Mai este mult de muncă, dar vom ajunge acolo", a declarat fostul campion mondial.
Raikkonen afirmă că inginerii Ferrari au încercat o soluţie inclusiv la Marele Premiu al Austriei de la sfârşitul săptămânii trecute, însă aceasta nu a avut efectul anticipat.
"Am încercat ceva diferit începând de sâmbătă şi până la urmă nu cred că a făcut mare diferenţă. În anumite momente ale cursei nu a funcţionat, iar în calificări a fost ceva similar, dar după ce am decis să optăm pentru această soluţie a trebuit să rămânem cu ea", a mai precizat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu