vineri, 25 aprilie 2014

Mercedes : " Fiecare dintre piloti va avea un avantaj la un moment dat " !

Mercedes AMG F1 a dezvaluit la începutul lunii aprilie că le va permite celor doi piloti să lupte liber pentru victorii în acest sezon, fără să fie supusi ordinelor de echipă care să avantajeze unul dintre piloţi. În numai două săptămâni, echipa şi-a schimbat însă opinia pe marginea acestui subiect, iar directorul de motorsport Toto Wolff admite că ordinele de echipă ar putea apărea inclusiv la Mercedes în cazul în care rivalii de la Red Bull şi Ferrari vor începe să lupte pentru victorii.
Mercedes


"Ar putea exista situaţii în care nu poţi pierde timpul într-o luptă dacă inamicul tău este chiar în spatele tău. Cu cât diferenţa va fi mai mică, cu atât trebuie să fii mai atent. Regula noastră este că inamicul numărul unu este reprezentat de concurenţă, nu de coechipierul tău, aşa că ar putea exista situaţii în cursă când trebuie să luăm asta în considerare", a declarat austriacul citat de postul de televiziune BBC.
  În acest context, Wolff afirmă că Hamilton şi Rosberg au fost liberi să lupte pentru victorie în Marele Premiu al Bahrainului tocmai pentru că rivalii erau la o diferenţă prea mare în spate pentru a se implica direct. "Bahrain a reprezentat o situaţie particulară pentru ca pachetul nostru a funcţionat foarte bine acolo, aşa că a fost mai uşor să luăm o decizie în favoarea cursei, pentru că ştiam că avem un avantaj mare în faţa tipului de pe locul trei", a explicat el.
Cu toate acestea, Wolff nu crede că numai unul dintre piloţii echipei va fi avantajat de ordine de echipă, "alesul" urmând să fie stabilit în funcţie de situaţia respectivă din cursă. "Va fi o luptă echilibrată pe tot parcursul sezonului, iar fiecare dintre ei va avea un avantaj la un moment dat", a adăugat el.
În prezent, situaţia din cadrul echipei este complicată de faptul că Rosberg este lider în clasamentul general cu un avans de patru puncte în faţa lui Hamilton, care are însă trei victorii consecutive, comparativ cu unicul succes înregistrat de german.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu