luni, 31 martie 2014

S. Vettel : "Depinde numai de noi cât de repede vom reuşi să revenim " !

După abandonul suferit de Sebastian Vettel din Australia şi eliminarea lui Daniel Ricciardo, Red Bull Racing a obţinut duminică primele puncte în actualul sezon, prin locul trei ocupat de cvadruplul campion mondial. Vettel nu a putut lupta pentru victorie cu Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, însă consideră că Red Bull dezvoltă mai repede monopostul decât Mercedes, sugerând astfel că situaţia s-ar putea schimba în scurt timp.
Vettel


"Putem vedea că ceilalţi, în special Mercedes, sunt destul de departe în faţa noastră, un pic mai rapizi decât noi şi întotdeauna capabili să răspundă la atacurile noastre, aşa că depinde numai de noi cât de repede vom reuşi să revenim. Cu siguranţă nu este uşor când începi de jos. Totuşi, în acest moment, se pare că facem paşi înainte mai mari decât ei şi sperăm să continuăm aşa", a declarat germanul la finalul cursei din Malaysia.

Red Bull: "Penalizarea lui Ricciardo pe grila, prea dură"

Esential 10 este numarul de pozitii cu care va fi penalizat Daniel Ricciardo pe grila de start din Bahrain
Red Bull ar fi putut obţine şi locul patru prin Daniel Ricciardo, însă o banală eroare la ultimul schimb de pneuri a declanşat haosul: australianul a fost readus la boxe pentru remedierea defecţiunii, a schimbat aripa faţă, a primit o penalizare de 10 secunde, iar în cele din urmă s-a retras la boxe. La finalul cursei, comisarii au anunţat că Ricciardo va fi penalizat cu 10 poziţii pe grila de start din Bahrain. Explicaţia este simplă: regulamentul sportiv pentru 2014 prevede ca, în cazul unei erori la boxe, pilotul să fie penalizat cu 10 secunde în timpul cursei şi cu 10 poziţii pe grilă la următorul Mare Premiu.
Şeful Christian Horner a admis că pedepasirea australianului este regulamentară, dar consideră că nu este normal ca un pilot să primească doua penalizări pentru aceeaşi greşeală. "Regulile sunt clare. pentru o ieşire de la boxe în condiţii lipsite de siguranţă, ai 10 secunde de penalizare şi 10 poziţii de penalizare pe grila la cursa următoare, dar pedeapsa este dură pentru infracţiunea comisă. Aşa sunt regulile", a precizat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu