miercuri, 30 octombrie 2013

Dietrich Mateschitz (proprietar Red Bull) : " Alonso este cel mai slab la războiul psihologic " !

Fernando Alonso a spus în mai multe rânduri pe parcursul sezonului 2014 că succesul lui Sebastian Vettel se datorează mai puţin calitatilor de pilot şi mai mult performanţelor monopostului Red Bull Racing.
Alonso

În opinia lui Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull Racing, spaniolul a aplicat strategia războiului psihologic în speranţa că îl va putea învinge pe german, însă consideră că acesta nu se pricepe la astfel de declaraţii.
"La fel ca şi în cazul lui Muhammad Ali (n.r - boxer celebru), declaraţiile de presă ale lui Alonso sunt deliberate. Este cel mai slab la războiul psihologic", a declarat omul de afaceri.
Vettel nu a căzut însă în capcana rivalului său şi a cucerit duminică al patrulea titlu mondial consecutiv în Formula 1. Totuşi, Helmut Marko, consultantul Red Bull, crede că declaraţiile lui Alonso sunt răspunzătoare pentru huiduielile de care a avut parte Vettel la unele curse de pe parcursul acestui sezon.
"Oameni precum Alonso spun că Vettel nu este cel mai bun pilot, ci doar că are cea mai bună maşină. Sunt declaraţii cu ţinta politică", a precizat el.
  În plus, austriacul a exclus posibilitatea ca Vettel să plece la Ferrari în viitorul apropiat, în special ca urmare a faptului că echipa italiană a eşuat în tentativa de a cuceri titluri în ultimii ani. "Vettel va schimba echipa numai dacă nu-i mai putem construi un monopost competitiv. De ce ar pleca acum la Ferrari sau Mercedes, în special când i-ar avea drept coechipieri pe Alonso sau Lewis Hamilton? Nu văd nicio alternativă în acest moment. Ayrton Senna a câştigat toate cele trei titluri cu McLaren şi nu a pilotat niciodată pentru Ferrari, dar nu a avut o problemă de imagine din această cauză. Poate că este mai cool să câştigi pentru Ferrari, dar asta nu e prea uşor în prezent", a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu