luni, 9 septembrie 2013

Presa : Raikkonen la Ferrari, Alonso la Lotus !

Scuderia Ferrari a anunţat sâmbătă seară că va lua o decizie finală cu privire la numele coechipierului lui Fernando Alonso pentru sezonul 2014 în câteva zile, iar un anunţ oficial este aşteptat în cursul zilei de miercuri.
Cu toate acestea, mass-media din Germania susţine că Ferrari a luat deja o decizie finală şi că l-a ales pe Kimi Raikkonen drept înlocuitor pentru Massa.
Raikkonen la Ferrari, Alonso la Lotus! - Poza 1 
Informaţia a fost dezvăluită imediat după cursa de la Monza de publicaţiile Auto Motor und Sport şi Bild, dar şi de postul de televiziune RTL.
Sursele citate afirmă că finlandezul va fi plătit cu 20 de milioane de euro pe an, suma asigurată de Shell şi Santander, doi dintre sponsorii Scuderiei.
Informaţiile au fost însă negate de Raikkonen, care afirmă că nu a fost informat despre o decizie luată de echipa italiană. “Nu ştiu nimic. După ce aflu, vă voi spune”, a precizat el.
La rândul său, Massa afirmă că Ferrari va face un anunţ oficial doar după ce preşedintele Luca di Montezemolo îl va informa despre decizie în cadrul unei întâlniri private. “Montezemolo nu va anunţa nimic fără să vorbească cu mine, asta este sigur. Iubesc Ferrari, dar şi celelalte echipe ştiu de ce sunt capabil”, a precizat el.

ALONSO AR URMA SĂ PLECE LA LOTUS


Publicaţiile germane Bild şi Welt susţin că Alonso este profund nemulţumit de preconizata revenire a lui Raikkonen la Ferrari şi că este dispus chiar să plece de la echipă, chiar dacă la Monza afirma că este pregătit să-şi prelungească actualul acord scadent la finalul anului 2016. Sursele citate afirmă că spaniolul ar urma să semneze cu Lotus, acolo unde ar deveni liderul echipei, însă ar beneficia de un monopost mai puţin competitiv. Un astfel de parteneriat depinde şi de întărirea parteneriatului tehnic dintre Lotus şi furnizorul de motoare Renault, însă şeful Eric Boullier a admis că ar fi interesat de semnătura dublului campion mondial.
“Cu toţii avem planuri şi planuri de rezervă. Dacă Alonso bate la uşa mea, voi răspunde. Sper doar să-l pot plăti! Încercăm să stabilim o relaţie cu Renault şi Total, care este importantă din punct de vedere tehnic, dar care ne-ar putea ajuta şi pe plan financiar”, a precizat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu