joi, 27 iunie 2013

Avancronica Marelui Premiu al Marii Britanii 2013 !

Trei victorii în ultimii patru ani. Acesta este palmaresul celor de la Red Bull Racing pe circuitul de la Silverstone, iar victoria obţinută de Sebastian Vettel în urmă cu trei săptămâni în Marele Premiu al Canadei sugerează şi mai mult că actuala campioana mondială este principala favorită la victorie. Deci vom avea o cursa palpitanta pe teritoriul celor de la Red Bull !
Avancronică F1 Marea Britanie


În ciuda problemelor cu gestionarea pneurilor pe care încă le resimte, Red Bull Racing are avantajul unuei masini care se potriveşte foarte bine circuitului de mare viteză presărat cu trei linii drepte şi viraje rapide. În condiţiile în care Sebastian Vettel şi Red Bull conduc detaşat cele două clasamente generale, o victorie la Silverstone ar consolida şi mai mult statutul de favorită al triplei campioane mondiale.
Prin urmare, Ferrari speră să obţină un rezultat cât mai favorabil cu ajutorul lui Fernando Alonso pentru a rămâne în plasa liderului, în timp ce Mercedes şi Lotus îşi joacă una dintre ultimele şanse la trofeu.
Între timp, Force India speră să-şi păstreze avansul câştigat în faţa celor de la McLaren Mercedes, care traversează un sezon modest pentru pretenţiile sale. Un sezon şi mai slab are însă Williams, care caută primele puncte ale anului în cursa cu numărul 600 în Formula 1.
Ferrari are nevoie de victorie pentru a ramane in cursa pentru titlu

CIRCUITUL DE LA SILVERSTONE

Circuitul de la Silverstone este unul de mare viteză care în mod obişnuit favorizează echipa Red Bull Racing, mai ales că include numeroase viraje de mare viteză. Spre deosebire de anii trecuţi, piloţii vor avea la dispoziţie două zone unde vor putea activa sistemul DRS. Astfel, în cazul unei diferenţe mai mici de o secundă intre doi piloţi, cel aflat în urmărire va putea activa tehnologia pe linia dreaptă Wellington dintre virajele cinci şi şase şi pe linia dreaptă Hangar dintre virajele 14 şi 15. Silverstone este astfel unul dintre puţinele circuite unde sistemul DRS nu este disponibil pe linia dreaptă de start-sosire.

DATE GENERALE DESPRE CIRCUIT

Lungime tur 5891 m
Numar tururi 52
Distanta totala 306.3 km

STRATEGII PENTRU PNEURI

Pirelli va furniza în Marea Britanie pneuri de medium şi hard, cele mai dure compoziţii din gama acestui sezon. Chiar dacă aceste tipuri de pneuri sunt cele mai rezistente, Pirelli a avertizat deja că piloţii vor fi nevoiţi să adopte strategii cu trei sau chiar patru opriri la boxe, aşa cum s-a întâmplat şi în Marele Premiu al Spaniei din luna mai.

INFORMAŢII METEO

Marele Premiu al Marii Britanii a fost afectat de numeroase ori de ploaie prin prisma climei capricioase din această parte a globului. Totuşi, datele actuale sugerează că piloţii vor avea parte de calificări şi cursă pe circuit uscat, chiar dacă cerul va fi predominant noros în special în cursul zilei de sâmbătă, când temperatura maximă va ajunge la 20 de grade Celsius. Este însă destul de posibil ca cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri să fie afectate cel puţin parţial de ploaie, ceea ce ar ingruna pregătirile echipelor pentru restul evenimentului.

REZULTATE ÎN ULTIMII CINCI ANI

Red Bull Racing a obţinut trei victorii la Silverstone în ultimii cinci ani, două dintre ele fiind opera lui Mark Webber.
Sezon Castigator
2012 Mark Webber (Red Bull)
2011 Fernando Alonso (Ferrari)
2010 Mark Webber (Red Bull)
2009 Sebastian Vettel (Red Bull)
2008 Lewis Hamilton (McLaren)

STATISTICI PENTRU SILVERSTONE

▶ Red Bull a obţinut trei pole position-uri în ultimii patru ani şi a câştigat trei dintre ultimele patru curse de la Silverstone;
▶ în ultimele 18 curse, pilotul care a plecat din pole position a câştigat cursa de numai patru ori;
▶ începând din 2000, fiecare câştigator de cursă a plecat cel puţin de pe locul patru al grilei de start;
▶ cursa de la Silverstone nu a fost câştigată niciodată de un pilot plecat din afara topului 10 al calificărilor;
▶ Alonso şi Webber sunt cei mai prolifici piloţi la Silverstone, întrucât fiecare are aici două victorii;
▶ Williams aniversează 600 de curse în Formula 1 cu un logo special pe monopost.

PROGRAM

Marele Premiu al Marii Britanii va avea loc după următorul program, conform fusului orar al României:
Eveniment Ziua Ora Transmisiune TV
Antrenamente 1 vineri, 28 iunie 12:00 DigiSport 2
Antrenamente 2 vineri, 28 iunie 16:00 DigiSport 1 (22:00)
Antrenamente 3 sambata, 29 iunie 12:00 DigiSport 1
Calificari sambata, 29 iunie 15:00 DigiSport 2
Cursa duminica, 30 iunie 15:00 DigiSport 1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu