duminică, 19 mai 2013

Scandal Ferrari - Red Bull : "Au uitat cand au castigat cu aceeasi strategie" !

Scuderia Ferrari se alătură celor de la Lotus în criticarea deciziei Pirelli de a modifica structura pneurilor începând cu Marele Premiu al Canadei.
Dacă britanicii au preferat să se concentreze pe faptul că regulamentul este schimbat în plin sezon competiţional, Ferrari nu a ezitat să atace subtil Red Bull Racing.
Ferrari


Actuala campioana mondială este nemulţumită că în cursa de la Barcelona au avut loc câte patru opriri la boxe, însă Scuderia aminteşte de faptul că Sebastian Vettel a câştigat în urmă cu doi ani pe acelaşi circuit cu acelaşi număr de pitstopuri.
Comunicat oficial
"Sunt vremuri dificile pentru oamenii cu memoria scurtă. Un exemplu clasic este actuala controversă despre numărul de opriri la boxe. Unele voci au subliniat că mai multe echipe, unele care au urcat pe podium şi altele care au fost departe, au făcut câte patru opriri la boxe în Marele Premiu al Spaniei, motiv pentru care cursa a fost dificil de urmărit. Este regretabil că aceste suflete au tăcut în urmă cu doi ani când, pe acelaşi circuit şi pe cel de la Instanbul, cinci dintre cei şase piloţi care au obţinut cele două podiumuri au făcut exact acelaşi număr de pitstopuri ca cele realizate de Fernando Alonso şi Felipe Massa în Spania", este mesajul transmis de Ferrari pe site-ul său oficial într-un articol semnat enigmatic de Horse Whisperer.
În plus, Ferrari consideră că strategiile cu patru opriri la boxe, criticate în prezent inclusiv de fani, au produs spectacol în trecutul recent al Formulei 1.
"Să ne amintim de 2004, când Michael Schumacher a câştigat Marele Premiu al Franţei datorită unei strategii cu trei opriri la boxe care a fost schimbată ulterior într-o strategie cu patru opriri. Aceasta a fost cheia care i-a permis să iasă în faţa lui Alonso, pe atunci pilot Renault, care a efectuat trei opriri. Iar în acea zi strategia noastră şi furnizorul de pneuri au fost lăudaţi pentru că ne-a permis să scoatem ce este mai bun de la monopost", mai precizează oficialii Ferrari.
Sursa : www.automarket.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu