joi, 29 noiembrie 2012

F.I.A. oficial : Vettel a depasit regulamentar in Interlagos !


Ferrari a dezvăluit joi dimineaţă că analizează posibilitatea de a depune o contestaţie împotriva lui Sebastian Vettel sub suspiciunea că pilotul echipei Red Bull Racing l-a depăşit pe Jean-Eric Vergne sub steag galben în cursa de la Interlagos.
FIA

FIA a reacţionat însă promt în această dimineaţă şi a dezvăluit pentru publicaţia Autosport că nu există niciun caz de analizat, întrucât depăşirea lui Vettel a fost perfect regulamentară.
Potrivit unor surse FIA, sectorul aflat sub incidenţa steagului galben începe chiar înainte de virajul trei şi se termină cu aproximativ 150 de metri înainte de virajul patru, acolo unde este afişat un steag verde. Vettel l-a depăşit pe Vergne între virajele trei şi patru ale circuitului de la Interlagos, aparent în zona în care erau active steagurile galbene.
Urmareste Automarket F1
Totuşi, FIA susţine că între cele două panouri electronice există o cabină pentru comisari şi că în turul în care Vettel a efectuat depăşirea unul dintre comisari flutură steagul verde. Potrivit regulamentului FIA, steagul verde fluturat de comisar este primul care contează, în detrimentul panoului electronic, astfel că depăşirea lui Vettel este perfect regulamentară din punctul de vedere al forului mondial.
În plus, FIA a anunţat că nicio echipă nu a contestat până în prezent manevra de depăşire a lui Vettel, în condiţiile în care termenul limită este 30 noiembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu