vineri, 5 octombrie 2012

Pirelli il doreste pe Schumacher !

 Michael Schumacher a anunţat joi că se va retrage din nou din Formula1 la sfârşitul acestui sezon, însă presupunerea de bază este că el va rămâne într-un fel sau altul implicat în lumea sporturilor cu motor.

Chiar dacă nu a dorit să discute despre acest subiect, Schumacher a primit deja o primă ofertă din partea celor de la Pirelli, care afirmă că ar fi fericiţi să se folosească de serviciile sale pe post de pilot de teste.
"Cred că este cel mai experimentat pilot de teste pentru pneuri din istoria Formulei 1. Dacă se plictiseşte în munţii din Elveţia, sunt sigur că putem găsi ceva pentru el, chiar dacă nu am 20 de milioane de lire sterline pentru el. Aşa că ar trebui s-o facă din dragoste, nu pentru câştiguri financiare", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Pe de altă parte, Hembery susţine că este deschis oricărui tip de parteneriat cu Schumacher, chiar dacă acesta ar implica şi alte competiţii adicente Formulei 1.

"A făcut ceva curse de Superbike cu noi, iar noi suntem prezenţi în raliuri şi cursele de turisme. L-am avut pe Kimi Raikkonen pe pneurile noastre în raliuri, iar Robert Kubica face de asemenea raliuri cu noi, aşa că poate Schumacher vrea să încerce altceva. Suntem deschişi. Dacă Schumacher este interesat, suntem deschişi la oferte", a adăugat el.
Schumacher a fost unul dintre cei mai apriogi critici ai pneurilor furnizate de Pirelli în acest sezon, considerând că acestea împiedică piloţii să concureze la potenţial maxim pentru că trebuie să conserve cauciucurile. În prezent, pilotul de teste al celor de la Pirelli este Jaime Alguersuari, însă spaniolul este creditat cu mari şanse să semneze cu Sauber. O altă opţiune luată în calcul de Pirelli pentru postul de pilot de teste este Robert Kubica.
Schumacher
Via Autosport ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu