luni, 22 octombrie 2012

Marele Premiu America 2013 va fi amanat cu 1 an !

 Organizatorii cursei americane de la New Jersey au anunţat la sfârşitul săptămânii trecute amânarea cu un an a ediţiei inaugurale, care va avea astfel loc abia în 2014.

Informaţia a fost confirmată inclusiv de Bernie Ecclestone, care spune că decizia a fost luată ca urmare a dificultăţilor financiare, dar şi pentru că organizatorii nu au primit toate aprobările necesare pentru finaizarea circuitului.
"Nu se va întâmpla anul viitor. Dacă ar fi venit cu contractul la noi şi am fi fost mulţumiţi, atunci întrebarea este dacă puteau finaliza lucrările în şase luni. Iarna de la New York nu este bună. Nu se întâmplă prea multe la New Jersey, încearcă încă să-şi rezolve finanţele. Dacă ar găsi dintr-o dată finanţare ar fi în regulă. Cauta investitori", a declarat britanicul pentru Eurosport.
New Jersey a semnat un contract pe 10 ani pentru găzduirea unui Mare Premiu de Formula 1, iar înţelegerea este estimată la 150 de milioane de lire sterline.

IMPACTUL ASUPRA CALENDARULUI. REVINE TURCIA?


 Marele Premiu din New Jersey a fost inclus iniţial în calendarul sezonului 2013 pentru 16 iunie şi ar fi trebuit să aibă loc după Marele Premiu al Canadei din 9 iunie şi înaintea Marelui Premiu al Marii Britanii din 30 iunie.

Astfel, s-au creat premisele pentru o pauză de trei săptămâni în luna iunie, însă există numeroase speculaţii potrivit cărora Ecclestone încearcă să readucă Turcia în calendarul Formulei 1. Cursa de la Istanbul Park a fost exclusă din calendar în 2012 din cauza faptului că Ecclestone a refuzat scăderea taxei de participare de 26 de milioane de dolari solicitată de organizatori.

QATAR LA ORIZONT

Între timp, Qatar şi-a anunţat intenţia de a găzdui teste de Formula 1 şi eventual chiar şi un Mare Premiu pe circuitul de la Losail, care este inclus din 2004 în calendarul MotoGP şi care prezintă şi avantajul că poate găzdui curse pe timp de noapte prin intermediul sistemului de iluminare artificială.
"Vrem să obţinem licenţa care să ne permită să găzduim echipele de F1 pentru testele premergătoare sezonului şi pentru alte activităţi, eventual un Mare Premiu. Directorul de curse Charlie Whiting a fost aici pentru a inspecta circuitul de la Losail şi a fost impresionat de ceea ce a văzut", a precizat Nasser bin Khalifa Al Attiyah, preşedintele Federaţiei de Motorsport din Qatar.
Cursa de la New Jersey, amânată pentru 2014 !
Surse : Eurosport ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu