miercuri, 31 octombrie 2012

Hulkenberg a semnat cu Sauber pentru 2013 !

Sauber a confirmat miercuri recrutarea lui Nico Hulkenberg de la Force India, la câteva săptămâni după apariţia primelor speculaţii în această direcţie.

Pilotul german a fost creditat cu mari şanse să-l înlocuiască pe Felipe Massa la Ferrari, însă în cele din urmă Scuderia s-a folosit de parteneriatul cu Sauber pentru furnizarea motoarelor pentru a-l propulsa la echipa elveţiană.
Hulkenberg a semnat cu Sauber pentru 2013!

Hulkenberg este încântat de oportunitatea de a concura pentru o echipă independentă care a obţinut deja patru podiumuri în acest sezon. "Aştept cu nerăbdare să lucrez cu Sauber. Este o echipă bine poziţionată şi foarte competitivă. În plus, este o echipă la care tinerii piloţi au obţinut în mod repetat performanţe excepţionale şi sper să preiau comanda. Sauber traversează în prezent o perioadă pozitivă de dezvoltare şi sunt sigur că împreună putem obţine multe", a declarat el.

 Monisha Kaltenborn, şeful Sauber, a explicat că echipa îl monitorizează pe Hulkenberg încă de la prezenţa acestuia în GP2, însă punctul de referinţă al carierei germanului rămâne pole position-ul obţinut pentru Williams în ultima etapă a sezonului 2010.

"A demonstrat că poate profita de o oportunitate atunci când aceasta apare. Dar una este să obţii performanţe solitare de acest gen şi altceva este munca sistematică în echipă, iar eu am încredere în Hulkenberg şi în această privinţă. Sunt sigură că se va potrivi foarte bine echipei şi aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu el", a declarat ea.
Hulkenberg a debutat în Formula 1 în sezonul 2010 pentru Williams, însă lipsa unui sprijin financiar l-a determinat să se refugieze la Force India în anul următor ca pilot de rezervă. Germanul a impresionat în sesiunile de antrenamente, astfel că şi-a câştigat locul în echipă în sezonul 2012 alături de Paul di Resta.
Sauber va anunţa al doilea pilot al echipei mai târziu, postul lui Kamui Kobayashi fiind în pericol din cauza faptului că japonezul nu beneficiază de finanţare pentru 2013.
Surse : Sauber ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu