luni, 15 octombrie 2012

Ferrari :"Felipe Massa a semnat deja prelungirea contractului pentru sezonul 2013" !

Finalul Marelui Premiu al Coreei de Sud a adus nu numai un nou lider în clasamentul general, ci şi o potenţială clarificare a liniei de piloţi a Scuderiei Ferrari.

Potrivit postului britanic de televiziune BBC, Felipe Massa a semnat deja prelungirea contractului pentru sezonul 2013, decizia fiind luată în urma rezultatelor foarte bune obţinute în ultima perioadă: locul doi la Suzuka şi locul patru în Coreea de Sud, acolo unde a fost chiar mai rapid decât Fernando Alonso.
Stefano Domenicali, şeful Scuderiei, a admis că Massa şi-a demonstrat valoarea şi afirmă că un anunţ oficial pe tema coechipierului lui Alonso în 2013 va fi făcut public în numai câteva zile.
"Calificările şi cursa lui au fost excelente. Dar face o treabă excelentă de câteva curse, iar asta este foarte promiţător pentru finalul sezonului. Şi ca să anticipez ceea ce sunt sigur că cineva va întreba, foarte curând veţi şti care este poziţia noastră în această privinţă. Credem că Massa este un pilot foarte puternic, altfel am fi luat deja o altă decizie", a declarat italianul.

 Surse din cadrul Ferrari au dezvăluit pentru BBC că noul contract pentru Massa este valabil doar pentru sezonul 2013 şi că Sebastian Vettel a semnat deja un precontract cu echipa italiană.

Înţelegerea dintre Ferrari şi dublul campion mondial va fi activată doar dacă Ferrari va ocupa o anumită poziţie în clasament la un moment dat pe parcursul sezonului 2013, însă aceasta clasare nu a fost dezvăluită de sursa celor de la BBC.
Potrivit surselor, Alonso şi-a dat acordul de a-l avea coechipier pe Vettel din 2014, ceea ce ar crea fără îndoială cea mai puternică linie de piloţi din Formula 1. Principalul contra-argument al acestor speculaţii este însă că Ferrari ar trebui să renunţe la politica de favorizare directă a unuia dintre piloţi, întrucât este greu de crezut că Vettel ar accepta să fie locotenentul lui Alonso.
 Massa
Surse :  BBC Sport ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu