joi, 20 septembrie 2012

Mercedes GP va modifica sistemul de evacuare !

 Mercedes GP speră să reuseasca progrese semnificative în Marele Premiu al statului Singapore 2012 de la sfârşitul acestei săptămâni, după ce echipa a hotarat să utilizeze noul sistem de evacuare de tip Coandă.


Informaţia nu a fost încă confirmată oficial, însă a fost dezvăluită de publicaţia britanică Autosport, care susţine că noua componentă va fi evaluată în antrenamente înainte de a primi undă verde pentru calificări şi cursă.
 Constructorul german a evaluat sistemul de evacuare de tip Coandă pe parcursul sesiunii de teste dedicate tinerilor piloţi de la Magny Cours, în care a obţinut date preţioase pe parcursul celor peste 1.000 de kilometri parcurşi. Noua evacuare oferă performanţe mai bune în virajele lente, fiind astfel adecvat circuitului Marina Bay din Singapore, cunoscut pentru faptul că este unul dintre cele mai lente piste din calendarul competiţional. Sistemul de evacuare de tip Coandă este utilizat încă de la debutul sezonului de McLaren, Ferrari şi Sauber.
 Tot la Magny Cours, Mercedes a evaluat şi noul sistem Double DRS după conceptul inovat de Lotus şi care permite o creştere a vitezei pe liniile drepte chiar şi atunci când sistemul tradiţional DRS nu este activat. Cu toate acestea, echipa nu va utiliza această tehnologie în Singapore, însă este posibil să îl evalueze mai târziu în antrenamentele de vineri înainte de a lua o decizie privind introducerea sa pe monopost în calificări şi curse.
Mercedes GP Formula1

Via Autosport ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu