miercuri, 22 august 2012

Nelson Piquet Jr. : "Ayrton Senna nu ar fi câştigat nimic în Formula 1 în prezent" !

 Formula 1 s-a schimbat dramatic comparativ  cu anii '80-'90, în prezent accentul fiind pus preponderent pe performanţele aerodinamice ale monoposturilor şi pe tehnologii aparent artificale precum sistemele KERS şi DRS, care facilitează efectuarea depăşirilor prin simpla apăsare a unui buton de pe volan.

În opinia lui Nelson Piquet Jr, fost component al echipei Renault în prima parte a anului 2009, aceste schimbări i-ar împiedica pe unii dintre cei mai mari piloţi din istorie să obţină rezultate concludente în prezent, iar brazilianul face referire directă chiar la conaţionalul său Ayrton Senna, unul dintre cei mai îndrăgiţi piloţi din competiţie.
 "Cineva precum Ayrton Senna nu ar fi câştigat nimic în Formula 1 în prezent. Era foarte rapid, dar nu era deloc talentat în termeni tehnici şi mecanici", a declarat el pentru publicaţia Terra.

Pe parcursul celor 10 ani petrecuţi în Formula 1 înainte de tragicul accident de la Imola din 1994, Senna a obţinut trei titluri mondiale, 41 de victorii şi 65 de pole position-uri.

 Pe de altă parte, Piquet Jr. şi-a justificat recent rezultatele modeste din scurta sa carieră în Formula 1 prin faptul că nu a benenficiat de un monopost la fel de rapid precum cel dezvoltat în acest an de Lotus, noul nume al echipei de la Enstone, dar şi că a avut un coechipier mult prea puternic în persoana lui Fernando Alonso. "Romain Grosjean a fost norocos pentru că a revenit într-un moment în care are un coechipier uşor mai slab (n.r - Kimi Raikkonen) şi un monopost foarte bun", a mai precizat el.
Via GMM ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu