joi, 9 august 2012

Ferrari : "Încă studiem din greu cum se comportă pneurile" !

Scuderia Ferrari l-a recrutat în acest sezon pe Hirohide Hamashima, fostul şef al departamentului de motorsport al Bridgestone, pentru a înţelege mai bine pneurile furnizate de Pirelli.

 Chiar dacă experienţa sa la precedentul furnizor de pneuri în Formula 1 s-a dovedit importantă în progresele realizate până acum, Hamashima insistă că mai are mult de muncă pentru a înţelege complet modul în care funcţionează pneurile produse de italieni. Japonezul justifică această afirmaţie prin faptul că există o diferenţă fundamentală între pneurile pe care le oferea Bridgestone până până în 2010 şi cauciucurile Pirelli.
 "Încă studiem din greu cum se comportă pneurile şi procesul de pregătire pentru pneuri pentru a afla cum este mai bine. Până acum am înţeles că pneurile oferite de fostul furnizor aveau o perioadă de timp mai mare în care funcţionau la capacitate maximă, pe când actualele pneuri au mai degrabă un vârf de performanţă scurt. Aşa că este important să pregătim pneurile corespunzător, dar şi pilotul trebuie să facă un efort pentru a le folosi pentru cel mai bun comportament, iar aceşti factori vor fi importanţi în viitor", a precizat el.

 În acest sens, Hamashima are cuvinte de laudă pentru Fernando Alonso, despre care afirmă că a jucat un rol important în înţelegerea mai bună a pneurilor Pirelli. "Cred că principalul motiv pentru care Alonso este lider în clasament este însuşi Alonso. În Malaysia, Ferrari a utilizat foarte bine pneurile, iar Alonso a câştigat. Cred că şi la Valencia a înţeles cum se comportă pneurile şi de aceea a putut câştiga o cursă foarte dificilă", a mai precizat el.
Via ESPNF1 ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu