luni, 2 iulie 2012

Vettel ii apreciaza pe Schumacher , Alonso si Hamilton !

Vettel Alonso şi HamiltonFernando Alonso şi Lewis Hamilton au fost nominalizaţi de germanul Sebastian Vettel ca piloţii din actuala generaţie care au cele mai mari şanse să se numere printre cei mai importanţi piloţi din toate timpurile.
 
Sebastian Vettel consideră că doi dintre cei mai importanţi rivali ai săi în lupta pentru titlul mondial au cele mai mari şanse să se numere printre cei mai buni piloţi din istoria Formulei1.
Pilotul echipei Red Bull Racing i-a nominalizat în acest sens pe dublul Fernando Alonso şi Lewis Hamilton, care au câştigat împreună trei titluri mondiale.
"În acest moment avem mulţi piloţi care performează la acelaşi nivel. În acest moment este o listă lungă. Am avut mulţi câştigători diferiţi în acest sezon şi toţi sunt foarte competitivi şi foarte rapizi. Probabil că cei care ies în evidenţă sunt Alonso, pentru că este unul dintre cei mai compeţi piloţi, şi Hamilton, care este foarte, foarte rapid. Dar mai sunt şi alţii. Michael Schumacher este încă în joc şi nu cred că şi-a ieşit din mâna", a declarat germanul cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood.
Întrebat dacă titlurile mondiale cucerite de Alonso şi Hamilton au jucat un rol important în nominalizările făcute, Vettel afirmă că există piloţi care au devenit idoli chiar dacă nu au cucerit titluri mondiale.
"Dacă ne uităm la numele mari ale trecutului, la piloţi precum Alain Prost, Ayrton Senna, Jackie Stewart... toţi au câştigat titluri. Dar sunt şi alte nume care ne rămân în minte pentru că au făcut ceva în plus. Erau speciali. Toţi piloţii de F1 sunt foarte rapizi, dar aceşti băieţi aveau ceva special, ceva ce oamenilor le-a plăcut sau ceva pentru care erau speciali de urmăriţi pilotând monoposturi.  Sunt multe alte caractere care poate că nu au câştigat titluri, dar sunt încă idolii oamenilor pe bună dreptate. Jochen Rindt este unul dintre ei", a adăugat el.
Rindt a obţinut doar şase victorii în cariera şi a încetat din viaţa la numai 28 de ani în septembrie 1970 pe circuitul de la Monza. Austriacul avea ulterior să devină primul şi singurul campion mondial post mortem.
Via BBC Sport ; http://www.automarket.ro/ ; Formula1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu