marți, 12 iunie 2012

Whitmarsh : "Lewis este în formă maximă cu aceste pneuri dificile" !



Martin Whitmarsh consideră că britanicul Lewis Hamilton este pilotul care gestionează cel mai bine pneurile Pirelli, aceasta fiind explicaţia sa pentru victoria britanicului din Canada.
 Hamilton a obţinut duminică pe circuitul de la Montreal prima victorie din acest sezon, la capătul unei curse în care a adoptat o strategi cu două opriri la boxe, diferită de cea utilizată de principalul său rival, Fernando Alonso.
De altfel, pneurile joacă un rol crucial în acest sezon, iar Martin Whitmarsh, şeful McLaren, consideră că modul în care fostul campion mondial gestionează cauciucurile a fost elementul care l-a ajutat decisiv să câştige în Canada.
"Lewis este în formă maximă cu aceste pneuri dificile. A putut să le 'aprindă' şi aţi văzut în mai multe rânduri că a controlat diferenţa faţă de Fernando Alonso. A fost un Hamilton clasic, a deţinut controlul prestaţiei sale şi, prin urmare, controlul cursei. Este o victorie pe deplin meritată."
"A avut ghinion în acest an şi ar fi trebuit să aibă una sau două victorii până acum. Este plăcut să venim aici, pe scena primei sale victorii într-un Mare Premiu. Este special pentru mine, pentru că am urcat pe podium la prima lui victorie în F1. Nu urc des pe podium, dar am fost încântat să facă asta acum", a preciat britanicul.
Hamilton a obţinut la Montreal în sezonul 2007 prima victorie din cariera în Formula 1 şi a câştigat din nou în 2010. Referindu-se la Marele premiu al Europei de peste două săptămâni, Whitmarsh crede că victoria va fi obţinută de unul dintre cei şapte piloţi care s-au impus deja în prima parte a sezonului.
"Aş vrea să vă garantez că vom fi puternici la Valencia, dar nu pot! Vom da tot ce avem mai bun. Continuăm să spunem că avem şapte câştigători în şapte curse. Oricum, cred că am rămas virtual fără opţiuni, aşa că probabil vom avea un duplicat în următoarea cursă", a adăugat el.
Via | Adam Cooper ; http://www.automarket.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu