marți, 19 iunie 2012

Sebastian Vettel : " Valencia este unul dintre cele mai rapide circuite stradale din Formula1" !



Germanul Vettel este de parere că sunt unele şanse de depăşire pe circuitul de la Valencia, însă admite că pentru a realiza o astfel de manevră piloţii trebuie să-şi asume diferite riscuri.

Circuitul de la Valencia este recunoscut pentru putinele oportunităţi de depăşire, Marele Premiu al Europei de anul trecut fiind lipsit de spectaculozitate în ciuda celor două zone de depăşire DRS care au existat.
Piloţii au admis în unanimitate acest lucru, însă Sebastian Vettel vine să ofere o rază de speranţă pentru fani, afirmând că depăşirile sunt posibile pentru cei care acceptă să-şi asume riscuri. În plus, pilotul german a explicat şi motivele pentru care depăşirile sunt dificile în ciuda vitezei medii ridicate.
"La Valencia conducem cu o viteză medie de peste 200 km/h, ceea ce înseamnă că este unul dintre cele mai rapide circuite stradale din Formula1. Depăşirile sunt posibile, dar numai cu anumite riscuri. Motivul este că turbulentele create de monoposturile care rulează imediat în spatele altora nu se raspandesc în mod obişnuit din cauza zidurilor de beton. Pierzi aderenţa la sol şi, în unele cazuri extreme, trebuie să iei piciorul de pe acceleraţie", a explicat germanul.
Declaraţiile sale sunt susţinute şi de japonezul Kamui Kobayashi, care admite că depăşirile nu sunt imposibile la Valencia şi prezinta drept exemplu cele două manevre din 2010 prin care i-a depăşit pe Sebastien Buemi (Toro Rosso) şi Fernando Alonso (Ferrari) în ultimul tur pentru a termina cursa pe locul şapte.
"Întotdeauna eşti foarte aproape de ziduri, dar după ultimele două curse de la Monaco şi Montreal asta nu este nimic nou. Depăşirile nu sunt uşoare, dar nici imposibile. În 2010 a fost chiar bine", a precizat el.
Via | F1Pulse ; http://www.automarket.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu