luni, 25 iunie 2012

Red Bull spune ca intrarea Safety Carului este suspecta !

Red Bull Helmut Marko a sugerat că FIA a introdus Safety Car-ul pe circuit în cursa de la Valencia pentru a compacta plutonul după ce liderul Sebastian Vettel se distanţase la peste 20 de secunde.
 
Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull, este recunoscut pentru teoriile sale mai puţin realiste cu privire la motivele pentru care campioana mondială întâmpină probleme în ultima perioadă.
Ultimele declaraţii făcute de austriac vin să confirme din plin acest lucru, după ce Marko a sugerat că FIA a decis să introducă Safety Car-ul pe circuit pentru ca Sebastian Vettel să piardă avansul de peste 20 de secunde pe care îl avea în faţa lui Romain Grosjean.
La scurt timp după ieşirea maşinii de siguranţă de pe pistă, Vettel a abandonat din motive tehnice şi a ratat astfel oportunitatea de a câştiga a doua cursă din acest sezon.
"Vettel era mult prea departe, aşa că plutonul a fost compactat, aşa cum se întâmplă în cursele americane", a declarat el pentru o televiziune germană.
La rândul său, pilotul german susţine că până la intrarea Safety Car-ului nu a avut nicio problemă în cursă, însă nu a sugerat în niciun fel că decizia comisarilor de cursa a fost inoportună. "Totul s-a dus de râpă. Cred că era evident că până atunci ne distanţam fără probleme", a explicat el.
Comisarii de cursă au decis introducerea Safety Car-ului pe circuit la scurt timp după incidentul dintre Heikki Kovalainen şi Jean-Eric Vergne. Chiar dacă cele două monoposturi nu au rămas pe circuit şi, prin urmare, nu îi încurcau pe ceilalţi piloţi, comisarii au trimis maşina de siguranţă din cauza numeroaselor rămăşiţe de monoposturi care rămăseseră pe trasa ideală, atât de la acest incident, cât şi de la alte incidente anterioare.
Via | GMM ; http://www.automarket.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu