miercuri, 27 iunie 2012

Red Bull : clarificari asupra folosirii DRS pe steag galben !

Red Bull
Red Bull Racing crede că FIA trebuie să clarifice regulamentul care interzice utilizarea sistemului DRS în zonele aflate sub steag galben.
 
Michael Schumacher a fost aproape să piardă podiumul obţinut în Marele Premiu al Europei de Formula1 după ce a fost investigat de comisarii de cursă pentru că a avut sistemul DRS activat în momentul în care în zona respectivă erau arborate steagurile galbene.
Ipoteza a fost că sistemele DRS şi KERS nu pot fi utilizate în astfel de condiţii, iar Schumacher a scăpat de penalizare după ce FIA a constat că pilotul german a încetinit vizibil pe porţiunea respectivă a circuitului.
Schumacher a fost investigat în urma unei reclamaţii depuse de Red Bull , după ce Mark Webber, aflat imediat în spatele germanului, a observat că rivalul său avea sistemul DRS activat.
Echipa spera ca Schumacher să fie penalizat pentru ca Webber să urce pe ultima treaptă a podiumului, însă Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, susţine că nu există nicio regulă scrisă potrivită căreia utilizarea DRS să fie interzisă sub steag galben. Christian Horner, şeful Red Bull Racing, a admis ca regula de a nu folosi DRS în astfel de situaţii a fost una verbală, fără să fie inclusă în regulament.
"A existat o întâlnire în care s-a spus că DRS şi KERS nu pot fi folosite sub drapel galben. Din acest motiv i-am spus lui Webber să nu activeze DRS, aşa că am fost surprins când Schumacher a făcut-o. Cred că este important pentru echipă să avem o clarificare pentru Silverstone", a precizat el pentru televiziunea Servus TV.
Via | GMM ; http://www.automarket.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu