luni, 11 iunie 2012

Brawn : "Nu pot decât să-i cer scuze lui Schumacher pentru încă o defecţiune tehnică"

Mercedes îi cere scuze lui Schumacher pentru defecţiunile tehnice

Ross Brawn i-a cerut scuze lui Michael Schumacher pentru şirul nesfârşit de defecţiuni tehnice pe care germanul le-a suferit în acest sezon.
 
Speranţele lui Michael Schumacher de a obţine în Canada prima victorie de la revenirea în Formula 1 au fost spulberate de greşelile comise de Mercedes.
După ce în calificări nu a mai avut timp să efectueze încă un tur rapid din cauza faptului că Mercedes GP l-a trimis prea târziu pe pistă, septuplul campion mondial a abandonat la Montreal după ce sistemul DRS a rămas blocat în poziţie activă din cauza unei defecţiuni hidraulice.

Aceasta a fost însă doar ultima dintr-un lung şir de probleme tehnice întâmpinate de german în primele şapte curse ale sezonului, după defecţiunile la cutia de viteze din Australia, la schimbul de pneuri din China, la aripa spate din Bahrain sau la presiunea combustibilului la Monaco.
În contextul acestor probleme, şeful Ross Brawn i-a cerut scuze lui Schumacher pentru problemele create involuntar de echipă.
"A suferit o defecţiune hidraulică care i-a lăsat sistemul DRS deschis şi nu a fost posibil să-l reparăm în condiţii de cursă. Nu pot decât să-i cer scuze lui Schumacher pentru încă o defecţiune tehnică", a precizat britanicul.
Schumacher a admis că este dezamăgitor să nu poată profita de formă bună în care se află, însă a evitat să-şi acuze echipa de neglijenţă.
"Sigur că este dezamăgitor pentru noi toţi, dar nu se pune problema să arăt pe cineva cu degetul. Astfel de lucruri se întâmplă. Ştiu că echipa dă tot ce are mai bun şi probabil că aceste probleme îi lovesc mai mult decât pe mine. Vom reveni în atac la Valencia", a declarat el.
În mod ironic, Schumacher afirma la începutul anului trecut într-un material de prezentare a noului regulament tehnic că sistemul DRS nu se poate bloca niciodată în poziţie activă în timpul unei curse, datorită modului în care este construit.
"Sistemul DRS este destul de sigur, pentru că imediat ce iei mâna de pe buton presiunea aerodinamică va împinge aripa în jos, aşa că niciodată nu vei rămâne cu DRS blocat"
Sursa : www.automarket.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu