luni, 28 mai 2012

Schumacher - "Mă concentrez pe ceea ce fac acum"

Schumacher nu a decis încă dacă va rămâne în Formula 1 şi în 2013

Pilotul german de la Mercedes GP , Michael Schumacher , susţine că pole position-ul realizat la Monaco nu va avea nicio influenţă asupra deciziei de a rămâne sau nu în Formula 1 şi în sezonul următor.
 
 Schumacher a ţinut capul de afiş în prima parte a Marele Premiu al statului Monaco, după ce a fost cel mai rapid în calificări.
Plecat doar de pe locul şase ca urmare a unei penalizări disctate după cursa precedentă de la Barcelona, pilotul echipei Mercedes AMG a fost implicat într-un incident cu Romain Grosjean la start, iar ulterior a abandonat din motive tehnice.
Septuplul campion mondial insistă însă că nu este momentul potrivit să decidă dacă îşi va prelungi contractul cu Mercedes scadent la sfârşitul acestui an.
"Inchipuiti-vă că pentru un singur rezultat pe care l-am obţinut în acest moment voi deschide acest subiect. Nu, nu este cazul. Mă concentrez pe ceea ce fac acum. Va veni momentul potrivit când voi face sumarul şi apoi voi discuta cu echipa pentru a vedea direcţia în care mergem", a declarat el pentru postul de televiziune BBC.
Ross Brawn, şeful Mercedes, şi-a exprimat totuşi speranţa că rezultatul de la Monaco îl va determina pe Schumacher să-şi amâne cea de-a doua retragere din sport, în special dacă va continua să obţină rezultate pozitive şi în cursele următoare.
"Întotdeauna am spus că Schumacher însuşi va şti când este momentul potrivit să se retragă, dar după o performanţă ca asta de ce ar trebui să o facă? Este grozav pentru el şi cred că este grozav şi pentru Formula 1. Sperăm să continue atât timp cât va putea să facă ce a făcut sâmbătă", a precizat britanicul.
Schumacher a impresionat prin performanţele obţinute în calificări în acest sezon: locul 4 în Australia, locul 3 în Malaysia şi China şi pole position în Monaco, însă din cauza unei serii de incidente şi defecţiuni tehnice a câştigat doar două puncte.
Via | BBC Sport ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu