sâmbătă, 12 mai 2012

Hamilton, retrogradat pe ultimul loc!


Hamilton, retrogradat pe ultimul loc! Maldonado în pole la Barcelona!

Pilotul echipei McLaren Mercedes , Lewis Hamilton a fost retrogradat pe ultimul loc al grilei de start pentru cursă din Spania, decizie în urma căreia Pastor Maldonado va pleca din pole position.
 
Lovitură de teatru în Marele Premiu al Spaniei! Lewis Hamilton a pierdut pole position-ul obţinut sâmbătă pe circuitul de la Barcelona cu un avans de peste o jumătate de secundă din cauza faptului că nu a avut suficient combusitibil în rezervor după finalizarea sesiunii.
Pilotul echipei McLaren a oprit monopostul pe circuit imediat după ce a finalizat turul care i-a adus pole position-ul, în ciuda faptului că regulamentul prevede obligativitatea ca pilotul să revină la boxe după încheierea calificărilor.
Fiecare monopost trebuie să mai aibă cel puţin un litru de benzină la finalul sesiunii, însă FIA a anunţat că monopostul lui Hamilton nu a respectat această regulă, motiv pentru care l-a retrogradat pe britanic pe ultima poziţie a grilei de start.
Anterior, şeful Martin Whitmarsh a declarat că Hamilton mai avea 1.3 litri de combustibil în monopost în momentul în care a oprit pe circuit şi a sugerat că o defecţiune la unul dintre echipamentele din garaj a impedicat echipa să alimenteze monopostul cu mai mult carburant înainte de ultima ieşire pe circuit.
În urma acestei decizii, Pastor Maldonado va pleca pentru prima oară în carieră din pole position, iar pilotul echipei Williams va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de Fernando Alonso (Ferrari). Toţi ceilalţi piloţi au câştigat de asemenea câte o poziţie pe grila de start.
Sursa : http://www.automarket.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu