marți, 22 mai 2012

Ferrari : "Când lupţi în trafic, pneurile se degradează mai mult decât dacă ai pistă liberă"!

Ferrari: "Temperaturile, cruciale pentru modul în care funcţionează pneurile"

Scuderia Ferrari consideră că temperaturile de la nivelul pistei joacă un rol crucial în modul în care funcţionează pneuruile pentru fiecare echipă în parte.
 
Rezultatele spectaculoase din primele cinci curse ale sezonului, care au fost câştigate de cinci piloţi de la cinci echipe, au fost atribuite în mare parte noilor specificaţii ale pneurilor furnizate de Pirelli.
Deloc surprinzător, oficialii Scuderiei Ferrari consideră că un rol esenţial pentru performanţele obţinute în acest sezon îl are temperatura de la nivelul circuitului, întrucât aceasta determină în bună măsura dacă o echipă poate obţine maximum de rezultate de la cauciucuri.
"Cu siguranţă, (situaţia pneurilor) este imprevizibilă. Variază, iar micile schimbări în temperatura circuitului au un efect major asupra performanţei pneurilor. Cred că Marele Premiu al Chinei a demonstrat asta cel mai mult", a declarat Pat Fry, directorul tehnic al Scuderiei.
Pe de altă parte, Fry consdieră că o altă influenţă este determinată de degradarea mai rapidă a pneurilor comparativ cu cele utilizate în sezonul precedent, mai ales pentru că piloţii trebuie să abordeze cauciucurile cu mai multă precauţie.
"Pneurile sunt sensibile în privinţa modului în care sunt gestionate de piloţi. Într-o cursă normală cu trei opriri la boxe, dacă eşti foarte, foarte atent cu pneurile spate poţi fi capabili să le menţii suficient de mult pentru a face doar două opriri. Dar nu poţi pilota la maxim pentru că altfel se degradează. De asemenea, când forţezi pneurile, tinzi să le deteriorezi un pic. Când lupţi în trafic, pneurile se degradează mai mult decât dacă ai pistă liberă", a adăugat el.
Via | Ferrari ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu