luni, 23 aprilie 2012

Rosberg a scăpat de penalizare, dar Alonso critică dur decizia



Rosberg a scăpat de penalizare, dar Alonso critică dur decizia
 
Nico Rosberg nu a primit niciun fel de penalizare pentru modul agresiv în care s-a apărat în duelurile cu Lewis Hamilton şi Fernando Alonso, însă spaniolul a criticat dur decizia comisarilor.
Nico Rosberg a fost investigat de comisari la finalul cursei din Bahrain pentru modul în care s-a apărat de atacurile lui Lewis Hamilton şi Fernando Alonso.
Între virajele trei şi patru, pilotul echipei Mercedes i-a împins spre marginea circuitului pe cei doi rivali în două incidente separate. Dacă Hamilton a ieşit pe nisip şi a reuşit să-l depăşească pe german datorită aderenţei bune pe respectiva suprafaţă, Alonso nu a fost la fel de curajos şi şi-a schimbat traiectoria pentru a evita o ieşire pe nisip.
Comisarii de cursă l-au absolvit pe Rosberg de orice vină, considerând că "şi-a început mişcarea spre dreapta chiar de la ieşirea din virajul trei şi s-a mutat spre dreapta într-o manieră constantă şi continuă, fără să facă mişcări bruşte".
Decizia comisarilor l-a înfuriat însă pe Alonso, care susţine că manevra lui Rosberg ar fi condus la un accident major dacă în loc de nisip pista ar fi fost mărginită de un zid.
"Dacă în locul zonei largi de eşapare ar fi fost un zid, nu sunt sigur dacă aş mai fi vorbit acum despre asta. Cred că în viitor vom avea curse interesante. Poţi să-ţi aperi poziţia cum vrei şi poţi depăşi pe exteriorul circuitului", a precizat el, făcând referire şi la modul în care Hamilton l-a depăşit pe Rosberg.

Surse : http://www.automarket.ro/ ; http://www.skysports.com/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu