luni, 23 aprilie 2012

Schumacher critica pneurile Pirelli : "A trebuit să pilotez la pas pentru a proteja pneurile! "


Schumacher critică dur pneurile Pirelli: "Nu putem pilota la maxim"

Pilotul echipei Mercedes AMG Michael Schumacher a lansat un atac la adresa noilor pneuri Pirelli, afirmând că piloţii nu au posibilitatea de a concura la capacitate maximă pentru că trebuie să protejeze cauciucurile.
Pneurile furnizate de Pirelli au ţinut capul de afiş al începutului de sezon, întrucât noile specificaţii au temperaturi de operare mult mai limitate şi se degradează într-un ritm alert.
De aceea, piloţii trebuie să concureze cu mai multă grijă pentru a menţine pneurile la performanţă maximă cât mai mult timp, însă efectul negativ este ca cei mai mulţi piloţi nu mai au posibilitatea de a concura la capacitate maximă.
Acest element a fost evidenţiat în Bahrain şi de Michael Schumacher, care a lansat un atac fără precedent la adresa cauciucurilor furnizate de producătorul italian.
"A trebuit să pilotez la pas pentru a proteja pneurile şi a termina cursa cu seturile pe care le mai aveam. Ar trebui să ne întrebăm dacă aşa trebuie să stea lucrurile. Nu este satisfăcător şi nu aşa ar trebui să fie o cursă de Formula 1. Dacă 80% sau 90% dintre piloţi se plâng, poate că Pirelli ar trebui să se gândească la asta. Nu cred că este bine ca numai una sau două echipe să gestioneze corect pneurile, iar ceilalţi se chinuie atât de mult", a precizat septuplul campion mondial.
Declaraţiile germanului vin în contextul în care Mercedes a fost una dintre cele mai afectate echipe de degradarea pneurilor, însă nici Jenson Button, care anul trecut s-a evidenţiat prin modul în care gestiona cauciucurile, nu este mulţumit de situaţia din prezent.
"Anul trecut ştiam că pneurile se degradează rapid, dar le înţelegeam. Anul acesta nu ştiu ce să fac cu pneurile, dar asta nu este o scuză, pentru că alţi oameni au făcut o treabă bună cu ele în acest weekend", a precizat britanicul.
Replica celor de la Pirelli nu s-a lăsat prea mult timp aşteptată. Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, consideră că tocmai provocarea de a gestiona cauciucurilor a condus la echilibrul de forţe din prima parte a sezonului, când patru echipe şi-au adjudecat câte o victorie în primele patru curse.
"Competiţia nu a fost niciodată mai echilibrată şi parţial asta se datorează faptului că toată lumea are exact aceleaşi oportunităţi şi provocări cu pneurile. Depinde de ei să scoată tot ce este mai bun din ele. În Formula 1 a fost întotdeauna despre meritocraţie. Până la urmă, cei mai buni ingineri şi piloţi vor avea întotdeauna succes", a precizat el.

Surse : http://www.automarket.ro/ ; http://www.bbcsport.com/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu