marți, 17 aprilie 2012

ALONSO : "Probabil că aceasta este o poziţie mai realistă decât cea pe care am văzut-o în Australia "


Alonso: "Locul nouă reflectă realitatea, dar vin vremuri grele în Bahrain"

Fernando Alonso anticipează un weekend dificil pentru Ferrari în Bahrain după ce a terminat pe locul nouă cursa din China.
Fernando Alonso considera că locul nouă obţinut în Marele Premiu al Chinei reflecta adevărată performanţă a monopostului Ferrari în acest debut de sezon.
Cu toate acestea, spaniolul crede că, în absenţa traficului, ar fi avut oportunitatea să ocupe locul şase la finalul cursei de duminică.
"Probabil că aceasta este o poziţie mai realistă decât cea pe care am văzut-o în Australia şi, mai ales, în Malaysia. Dar sunt convins că într-o cursă fără trafic sau cu spaţiu liber în faţă monopostul ar fi fost mai rapid, pentru că nu am putut face niciun tur curat. Cred că suntem un pic mai faţă sau cel puţin vreau să cred că am fi terminat în faţa lui Romain Grosjean şi a celor de la Williams fără prea multe dificultăţi", a precizat el.
Pe de altă parte, Alonso îi avertizează pe fanii Scuderiei să se aştepte ca Ferrari să obţină în Bahrain cel mai slab rezultat din acest sezon din cauza configuraţiei circuitului de la Sakhir.
"Avem Bahrain săptămâna viitoare, care ar putea fi cel mai rău weekend pentru noi. Monopostul are deficienţe la viteza de top şi la tracţiune, iar în Bahrain este vorba numai despre viteza de top şi tracţiune, aşa că bănuiesc că va fi un weekend mai complicat decât celelalte. Iar apoi vom aduce îmbunătăţiri pentru Barcelona, dar vom îmbunătăţi cu trei-patru zecimi. Asta este îmbunatăţirea pe care o vor avea cele mai multe echipe în Europa. Aşa că dacă noi îmbunătăţim cu cinci-şase zecimi, iar restul cu patru, atunci vom câştiga doar două zecimi", a mai precizat el.
Coechipierul său Felipe Massa a rămas singurul pilot al unei echipe tradiţionale care nu a câştigat niciun punct în debutul acestui sezon.
Surse : automarket.ro | Autosport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu