joi, 16 februarie 2012

Red Bull: "Mercedes vor sa ascunda ceva de rivali cu noul monopost"

Campioana mondiala en-titre Red Bull Racing , consideră că noul monopost McLaren Mercedes va beneficia de o inovaţie care va putea fi copiată rapid de echipele rivale.
Red Bull: "Mercedes vrea să ascundă ceva cu noul monopost" 
Mercedes AMG este singura echipă de top care a preferat să amâne lansarea noului monopost până la cea de-a doua sesiune de teste din această iarnă, care va avea loc în perioada 21-24 februarie pe circuitul de la Barcelona.
Decizia a fost anunţată încă din luna decembrie, însă Adrian Newey, directorul tehnic al echipei Red Bull Racing, crede că Mercedes a adoptat această tactică pentru că va introduce o inovaţie majoră pe monopost, care va putea fi copiată rapid de rivali.
"Bănuiesc că vor să ascundă ceva de rivali. Trebuie să fie ceva ce poate fi copiat rapid, altfel nu ar încerca atât de mult să ţină monopostul secret", a declarat britanicul pentru publicaţia germană Sport Bild.
La rândul său, Helmut Marko, consultantul echipei Red Bull, crede că inovaţia are legătură cu soluţia aleasă pentru partea din faţă monopostului. "Se pare că au ceva special în partea frontală a monopostului", a precizat el.
Mercedes susţine că va lansa atât de târziu monopostul întrucât a vrut ca inginerii să beneficieze de cât mai mult timp pentru dezvoltarea acestuia. Echipa a prezentat miercuri două teasere cu noul monopost , însă nasul şi sistemul de evacuare au fost "ascunse" în mod intenţionat.
Germanii au participat săptămâna trecută la sesiunea de teste de la Jerez cu vechiul monopost şi au utilizat din nou un sistem de tip F-duct pentru partea frontală. Tehnologia F-duct, care permite o mai bună circulaţie a aerului, a fost inovată de McLaren în 2010 pentru aripa spate, însă a fost interzisă ulterior de FIA. În schimb, sistemul F-duct frontal evaluat de Mercedes inclusiv în testele de la Abu Dhabi din noiembrie 2011 este perfect regulamentar.
Mercedes va lansa noul monopost pentru 2012 în 21 februarie la ora 09:20 în paddock-ul circuitului de la Barcelona.

Sursa : http://www.automarket.ro/

Un comentariu:

  1. Nu cred ca Mercedes va fi asa de bun incat sa aiba ceva de ascuns. Campionatul va fi decis intre Meclaren si Ferrari, nu cred ca Red Bull va mai fi asa de bun decat anul trecut.

    RăspundețiȘtergere