miercuri, 1 februarie 2012

Noul monopost McLaren MP4-27 a fost prezentat !

Celebra echipa de Formula 1 McLaren-Mercedes a prezentat noul monopost care va alerga în sezonul 2012. Acesta a fost botezat McLaren MP4-27 şi se diferenţiază vizual de versiunea anterioară în special prin partea posterioară a caroseriei care a fost proiectată mai înalt pentru a-i permite aerului să alunece mult mai eficient în jurul maşinii.
Pe lângă sistemul de răcire care a fost îmbunătăţit, monompostul a trecut prin mai multe schimbări de natură tehnică pentru a fi mai eficient în privinţa consumului de combustibil şi al emisiilor. Da, ştim, vei spune că este prioritar un randament mai bun al monopostului pe circuit pentru a înregistra victorii în competiţii, iar asta este adevărat. Totuşi, nu putem decât să ne bucurăm că se ţine cont şi de aspectul eco.
Responsabili pentru dezvoltarea tehnologică a noului monopost McLaren-Mercedes au fost trei ingineri, mai exact şeful departamentului ingineresc Tim Goss, împreună cu managerul tehnic Paddy Lowe şi Neil Oatley, director de design şi specialist în dezvoltarea unor programe.
Desigur, datele despre performanţe nu au fost dezvăluite, dar a fost anunţat faptul că monopostul este echipat cu un motor Mercedes Benz FO 108Z, de 2.4 litri cu 8 cilindri şi 32 de valve, capabil să ajungă la maximum 18.000 rpm.
 Monopostul MP4-27 va fi testat în tunelul aerodinamic de pilotul Oliver Turvey, după care va fi verificat de Jenson Button pe circuitul de la Jerez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu