duminică, 26 februarie 2012

Dramă în Australia » Oscar McIntyre s-a stins pe pistă la doar 17 ani !

Pilotul australian Oscar McIntyre, în vîrstă de 17 ani, a murit ieri, în timpul cursei de la Phillip Island, după ce s-a acroşat cu alţi doi motociclişti.
O nouă tragedie în motociclism.
Ieri a debutat o nouă ediţie a Campionatului Mondial de Superbike, prima etapă fiind programată pe circuitul Phillip Island din Australia. În turul doi al cursei pentru clasa Superstock 600 cc, Oscar McIntyre s-a acroşat cu alţi doi motociclişti, Luke Burgess şi Michael Lockhart. Din păcate pentru australian, nu s-a mai putut face nimic, deşi o echipă medicală l-a preluat imediat după accident. "Rănile s-au dovedit fatale", au explicat într-un comunicat doctorii. Ceilalţi doi motocilişti implicaţi în accident au fost şi ei transportaţi la spital. Burgess a părăsit deja unitatea medicală, în timp ce Lockhart a rămas sub observaţie, doctorii precizînd însă că situaţia lui este stabilă. Sesiunea din superpole a fost anulată, iar pentru cele două curse care se vor desfăşura astăzi, grila de start a fost realizată după timpii obţinuţi de piloţi în calificări.
Tragediile din moto
Ultima tragedie din motocilclism s-a întîmplat în octombrie 2011. Marco Simoncelli a murit în Grand Prix-ul Malaieziei. Corpul italianului a fost lovit în plin de americanul Colin Edwards. În septembrie 2010, la Grand Prix-ul din San Marino contînd pentru Moto2, japonezul Shoya Tomizawa a căzut de pe motocicletă şi a fost lovit în plin de alţi doi motociclişti, Alex De Angelis şi Scott Redding. Primul l-a călcat pe cap, iar cel de-al doilea a trecut peste el. în 2003 a sfîrşit tragic un alt japonez, Daijiro Kato, asiaticul fiind ultimul pilot care murea într-o cursă din Moto GP pînă la tragedia lui Simoncelli. Kato a murit la Suzuka după ce s-a izbit de zidul de protecţie cu o viteză de 200 km/h.
26 de piloţi din motociclism şi-au pierdut viaţa de-a lungul anilor în cursele care au contat pentru campionatul mondial
Sursa : http://www.gsp.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu