luni, 15 august 2011

C. Horner : "Vettel e impresionant sub presiune!"

Pilotul echipei Red Bull Racing Sebastian Vettel are un avans de 85 de puncte în clasamentul general şi este considerat principalul favorit la titlul mondial. Germanul nu a obţinut însă nicio victorie în ultimele trei etape, prilej cu care o parte a presei internaţionale a sugerat că acesta nu este capabil să obţină rezultate bune atunci când se afla sub presiune, în special când nu deţine un monopost suficient de competitiv.

Ipoteza este însă negată de şeful Christian Horner, care vine şi cu exemple în sprijinul afirmaţiilor sale.

"Vettel este impresionant sub presiune. Nu a încetat să mă surprindă în situaţiile în care este sub presiune. Monaco este un exemplu clar când a reuşit să ţină în spate acele monoposturi (n.r - pe Fernando Alonso şi Jenson Button) cu pneuri care nu puteau rula atât de mult. La Barcelona şi-a poziţionat monopostul perfect împotriva lui Lewis Hamilton. Se descurcă atât de bine sub presiune. De multe ori, în Q3 crezi că are probleme, dar a furnizat rezultate", a declarat britanicul pentru publicaţia Autosport.

Avansul pe care îl are în clasament îi permite lui Vettel să devină campion dacă terminat pe locul trei în toate cele opt etape care au mai rămas, însă Horner susţine că singurul obiectiv al germanului este să câştige fiecare cursă.

"Aşa abordează fiecare Mare Premiu. Trebuie să atace, este înfometat după victorii. Dar în acelaşi timp este suficient de sensibil pentru a şti când nu poate să câştige şi când trebuie doar să obţină puncte. Dar încearcă să câştige fiecare cursă", a mai precizat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu