sâmbătă, 7 mai 2011

TURCIA - Pole position pentru Vettel !!!

Vettel va pleca din pole position în cursa din turcia şi va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său Mark Webber.

Red Bull Racing a demonstrat că deţine în continuare cel mai bun monopost din Formula 1, după ce austriecii au monopolizat prima linie a grilei de start din cadrul Marelui Premiu al Turciei prin Sebastian Vettel şi Mark Webber.

Cronometrat cu 1:25.049, campionul mondial a fost cu patru zecimi mai rapid decât coechipierul său şi, la fel ca şi acesta din urmă, a salvat un set de pneuri după ce a renunţat să mai iasă pe circuit în a doua parte din Q3. Acest lucru reprezintă încă o dovadă că Red Bull se aştepta ca niciunul dintre rivali să nu fie capabil să-i detroneze pe cei doi. In plus, Vettel rămâne astfel singurul pilot care a plecat din pole position în sezonul 2011 al Formulei 1.


Mercedes GP a confirmat progresele arătate anterior în antrenamente, iar Nico Rosberg va pleca de pe locul trei al grilei de start, în timp ce Michael Schumacher a avut o evoluţie mai modestă şi va pleca doar de pe opt.

Fernando Alonso nu a reuşit mai mult de un loc cinci la volanul monopostului Ferrari şi s-a intercalat între cei doi piloţi ai echipei McLaren, Lewis Hamilton (locul 4) şi Jenson Button (locul 6). Renault vă pleca de pe locurile 7 şi 9 prin Vitaly Petrov şi Nick Heidfeld, în timp ce Felipe Massa a fost cel mai lent în Q3 şi va lua startul de pe 10.

Williams continuă parcursul dezamăgitor din acest debut de sezon după ce Rubens Barrichello şi Pastor Maldonado s-au calificat doar pe locurile 11 şi, respectiv, 14, iar între cei doi s-au intercalat piloţii echipei Force India, Adrian Sutil şi Paul di Resta. Sergio Perez a obţinut locul 15 pentru Sauber, în timp ce Sebastien Buemi şi Jaime Alguersuari vor pleca de pe 16 şi, respectiv, 17.

Team Lotus nu a reuşit nici de această dată să pătrundă în Q2, astfel încât Heikki Kovalainen şi Jarno Trulli vor lua startul de pe locurile 18 şi 19. Jerome D'Ambrosio a stabilit al 20-lea timp, însă va pleca ultimul ca urmare a penalizării de cinci poziţii dicutate de comisarii de cursă pentru nerespectarea unui steag galben în antrenamente. Hispania Racing a reuşit în premieră să învingă Virgin Racing în calificări după ce Vitantonio Liuzzi s-a poziţionat în faţa lui Timo Glock.

Kamui Kobayashi nu a efectuat niciun tur cronometrat în Q1 din cauza unor defecţiuni tehnice şi nu a mai putut reveni pe traseu în timp util. Teoretic, pilotul echipei Sauber nu are dreptul de a participa în cursă, însă este foarte posibil să primească acceptul comisarilor de cursă pe baza timpilor realizaţi în antrenamente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu