miercuri, 16 martie 2011

Statistica fiabilităţii din sesiunile de teste de iarna

Fiabilitatea monoposturilor reprezinta un rol esenţial în Formula 1. Indiferent de viteza unui monopost, o echipă nu va putea emite pretenţii la titlul mondial în cazul în care fiabilitatea nu este la rândul ei bună, întrucât orice abandon poate diminua şansele pentru îndeplinirea obiectivelor.
Acest lucru este cu atât mai important în sezonul 2011, cu cât numeroase componente au fost standardizate, iar numărul acestora limitat. Cel mai bun exemplu este în cazul motoarelor, un pilot având permisiunea de a utiliza cel mult 8 unităţi pe parcursul unui sezon.
Ferrari este echipa cu cel mai fiabil monopost în testele de iarnă, urmată îndeaproape de rivalii de la Red Bull Racing.
Acestea sunt singurele echipe care au trecut de pragul psihologic de 6000 de km parcurşi, în timp ce locul trei în acest top le revine celor de la Sauber, care au arătat o fiabilitate exemplară, foarte apropiată de cea a campioanei mondiale. Mercedes, Force India şi Toro Rosso completează un clasament în care McLaren se regăseşte doar pe locul nouă, fiind cea mai slabă echipă tradiţională la acest capitol. Echipa britanică trebuie să rezolve rapid aceste probleme, întrucât în caz contrar riscă să nu aibă un cuvânt de spus în lupta pentru titlu.
Chiar dacă Lotus s-a evidenţiat ca cea mai bună dintre noile echipe, statistica arată că Virgin a beneficiat de o fiabilitate mai bună, în timp ce Hispania a parcurs mai puţin de 2000 de km, toţi cu monopostul din sezonul precedent.
Taguri: preview f1 2011, teste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu