luni, 18 octombrie 2010

Webber insistă că nu este favorit la castigarea campionatului

 

 

Mark Webber continuă să afirme că nu este favorit la câştigarea titlului mondial, afirmând că toţi cei cinci piloţi implicaţi în luptă au şanse egale.
Webber insistă că nu este favorit la titlu
În urma locului 2 obţinut în Marele Premiu al Japoniei, Mark Webber şi-a consolidat poziţia de lider în clasament şi s-a distanţat la 14 puncte de Fernando Alonso şi Sebastian Vettel. Cu toate acestea, pilotul echipei Red Bull ezita să se considere favorit sau să-şi calculeze şansele în procente.
"Nu, nu pot gândi astfel, pentru că nu va fi suficient. Trebuie să pilotez din greu şi să lupt pentru victorii. Evident, dacă rivalii mei au un weekend dificil, devine mai greu pentru ei şi-mi oferă mie un avantaj, dar nu vreau să abuzez de asta pentru ca totul se poate contura foarte rapid. Este grozav să am un avans, dar asta contează numai când ajung la ultima cursa şi nu am ajuns încă acolo, nu-i aşa?", se întreabă australianul.
Referindu-se la luptă pentru trofeu, Webber consideră că are şanse aproximativ egale alături de Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton şi Jenson Button, considerând că fiabilitatea monoposturilor ar putea juca un rol important în ultimele trei curse ale anului.
"Poate că sunt la conducere cu câteva puncte, dar nu cred că sunt favorit. Cred că suntem destul de egali şi se poate schimba foarte repede. Suntem pe muchie de cuţit, dar sunt foarte relaxat. Voi face tot ce pot şi punctele se vor adăuga singure. Trebuie doar să rămân constant şi să-mi ţin capul jos. Fiabilitatea ar putea juca un rol major în rezultat şi multe lucruri se pot întâmpla", a mai precizat el.
Webber a fost cel mai constant pilot din campionat în primele 16 etape, obţinut puncte în fiecare cursă, cu excepţia Marelui Premiu al Europei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu